Siena wint na rood festijn

Maarten Vandenabeele

Messina zakt, na een uitstekende start, wat weg in het klassement na een 3-1 nederlaag tegen Siena. De thuisploeg doet het nog altijd schitterend en klimt zelfs naar een voorlopige derde plaats.

Siena was in het matchbegin onmiddellijk de bovenliggende partij maar de bezoekers kwamen toch op voorsprong. In de 19e minuut ging Riganò neer na een duel met Molinaro en de aanvaller benutte zelf de strafschop: 0-1. Toch kreeg Siena nog voor de pauze gerechtigheid: Locatelli zette voor en Konko (foto) kon binnentrappen: 1-1.

Na het rustsignaal beledigde Cordova van Messina scheidsrechter Ayroldi zodanig dat hij met rood naar de kleedkamer mocht. Halfweg de tweede helft moest ook Coppola met rood naar de kant, zodat de bezoekers met zijn negenen moesten proberen standhouden. Dat lukte vrij aardig en Candela kon zijn frustraties niet meer de baas: ook hij kreeg rood. Met 10 tegen 9 vond Frick in de slotminuut toch nog de winning goal: hij benutte een voorzet van Gastaldello. Op de counter wist Cozza zelfs nog de 3-1 te scoren, diep in de extra tijd.