Status-quo aan de top?

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Status-quo aan de top?
Foto: © SC

Na de onderbreking voor de nationale ploeg is er dit weekend weer actie op de Italiaanse velden. De zesde speeldag lijkt niet echt spectaculair te gaan worden: alle toppers moeten de drie punten kunnen pakken.

Leider AS Roma moet op bezoek naar Reggina, dat nog steeds in een uitzichtloze situatie (-10 punten) verkeert. De Giallorossi kunnen nog steeds geen beroep doen op Amantino Mancini en ook Perrotta (foto) raakt wellicht niet fit. De middenvelder pikte een blessure op tijdens een training met de Squadra Azzurri. Goed nieuws voor Spalletti is er toch: Rodrigo Taddei is weer klaar voor de dienst. Bij Reggina is het uitkijken naar Bianchi: de jonge spits scoorde 4 keer in de eerste 2 wedstrijden. Vindt hij zijn torinstinct terug tegen de leider?

Palermo staat mee aan de leiding en wil dat zo houden, ook na de thuiswedstrijd tegen Atalanta. Coach Guidolin kent geen zorgen en kan over nagenoeg de volledige kern beschikken. Toch lijkt 'never change a winning team' zijn motto te worden, met Corini achter Amauri en Bresciano. Atalanta verloor nog maar 1 keer dit seizoen. Toch lijken er vooraan veranderingen te zullen plaatsvinden, want de spitsen konden nog niet overtuigen. Ventola wordt misschien wel het kind van de rekening.

Inter mag geen fout maken in de thuiswedstrijd tegen Catania. Door rode kaarten en blessures zijn heel wat Nerazzurri buiten strijd. Mancini kiest wellicht voor Maicon, Dacourt en Adriano in de basiself. De Braziliaanse spits staat al 199 dagen droog en zal absoluut willen scoren.

Milan moet op bezoek bij Sampdoria, waar het vorig jaar de boot inging. De thuisploeg zal wellicht weinig wijzigingen ondergaan in vergelijking met de ploeg die Parma klopte en zo voor het eerst in 7 maanden weer voor een driepunter zorgde. Ancelotti lijkt geen geduld meer te hebben met Gilardino (foto), die maar niet tot scoren komt. Inzaghi en Oliveira zullen waarschijnlijk de aanval bevolken.

De andere wedstrijden van de zesde speeldag:

Ascoli - Livorno
Empoli - Fiorentina
Lazio - Cagliari
Parma - Udinese
Siena - Messina
Torino - Chievo

 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties