Toch 50 000 plaatsen voor Lille?

Ruben Claesen
| 0 reacties
Toch 50 000 plaatsen voor Lille?
Foto: © SC

Vrijdagavond is de Raad van de Stadsgemeenschap van Rijsel (LMCU) samengekomen om het nieuwe stadion van Lille te bespreken, volgens het principe van een multifunctionele voetbaltempel, met ruimte voor concerten en anderen sportmanifestaties. Moest deze vorm van het stadion erdoor komen, wordt het meer dan waarschijnlijk door de Uefa gequoteerd met vijf sterren, wat betekent dat er finales van Europese bekers georganiseerd mogen worden.
 
Niettemin wordt er pas een uiteindelijke beslissing verwacht op 17 november, wanneer de stemming die over het plan moet beslissen plaatsvindt. Reden hiervoor is dat het kostenplaatje gefinancierd zal worden door een Publek-Private Partnership (PPP). Het is de eerste keer dat zo’n groot project gesponsord wordt door een PPP, vandaar de voorzichtigheid.
 
Buiten het PPP vormt ook de terugbetaling van Lille een twistpunt. Het stadion wordt immers niet alleen gefinancierd door de stad, Lille zal ook zijn steentje moeten bijdragen. Voorzitter Michel Seydoux dacht aan drie miljoen euro per jaar over een periode van dertig jaar.

Op 17 november weten we wellicht meer.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties