Weer geen winst voor Milan

Maarten Vandenabeele

AC Milan lijkt het winnen verleerd te zijn. In Genua kwamen de Rossoneri opnieuw niet verder dan een puntendeling. Het gelijkspel zorgt ervoor dat de titelkansen van Milan alsmaar slinken.

Bij Milan kreeg Gilardino toch de voorkeur op Oliveira. Samp zag na een jaar blessureleed Bazzani terug, hij begon op de bank.

De thuisploeg was de evenknie van Milan maar de betere kansen waren in de eerste helft toch voor de bezoekers. Inzaghi kon net niet bij een bal, die hem na een voorzet van Kakà en kopbal van Gilardino ei zo na voor de voeten viel. Castellazzi kwam goed tussenbeide na een poging van Inzaghi maar ook Nesta moest attent zijn op een inzet van Delvecchio. Een schot van Kakà ging nipt naast en Inzaghi maakte veel misbaar toen hij geen strafschop kreeg na een duel met Falcone en Zenoni.

De doelpunten kwamen na de rust: halverwege de tweede speelhelft zette Pieri voor en een moederziel alleenstaande Bonazzoli liet Dida kansloos, 1-0! Bij de finale stormloop van Milan die daarop volgde, mocht Kaladze de bal schijnbaar met de arm controleren, waarna hij sterk uithaalde: 1-1. Toch zijn dit eerder 2 verloren punten voor de Rossoneri.