Analyse Marseille verliest weer punten

Ruben Claesen
| 0 reacties
Marseille verliest weer punten
Foto: © SC

Het zit Marseille niet mee. Een pijnlijke Europese uitschakeling, Lyon dat maar blijft winnen en scheidsrechters die allerlei rare dingen doen. Vooral dat laatste fenomeen speelt Marseille parten.
 
Niet dat Marseille zó veel beter was dan Lens, want eigenlijk verdiende L’OM niet meer dan een punt. Lens speelde met veel vuur na de uitsluiting van Grégory Vignal, die als laatste man Niang onderuithaalde. Een terechte rode kaart, Bamogo benutte de daaropvolgende strafschop. Lens zette Marseille onder druk, met het sleutelmoment tien minuten voor tijd tot gevolg. Volgens scheidsrechter Fautrel trok Cana thuisspeler Hilton neer, maar beelden leren ons dat Hilton eerder aan Cana trok. Bovendien ging de bal helemaal niet naar één van de twee.
 
Maar trainer Emon blijft, zoals we hem kennen, erg rustig. ‘Ik denk niet dat we ervan uit moeten gaan dat we twee punten verloren hebben aan Lyon. Wat interesseert mij Lyon? Lyon speelt als een vliegtuig op gigantische hoogte, wat maakt dat wij ons eigen kampioenschap moeten spelen. Het belangrijkste is niet Lyon, maar zulke wedstrijd als tegen Lens winnen.’
 
Lyon wint overigens vrolijk verder. Ook als het even moeilijk gaat, tonen de Franse kampioenen de mentale weerbaarheid die titelhouders betamen. En zoals wel vaker gebeurt was het weer Juninho Pernambucano (foto) die zijn ploeg over de streep trok. Hij scoorde de winning goal, nadat hij eerder een strafschop miste.
 
In de top van de klassering vallen dus grote gaten: Lyon heeft vijf punten voorsprong op Marseille, terwijl Nancy alweer op vier punten staat van nummer twee. Nancy speelde immers 0-0 gelijk bij Le Mans. Daar was trainer Pablo Correa best wel tevreden mee: ‘Aangezien we het grootste stuk van de tweede helft met tien speelden, vind ik 0-0 zo slecht nog niet. Dat er niet gescoord werd, is vooral aan beide keepers te danken: alle twee speelden ze een beresterke partij: chapeau.’
 
Bij Monaco gaat het van kwaad naar erger. Slechts zeven op zevenentwintig is veel te weinig voor een club met zulk aanzien. Het verloor afgelopen weekend met 1-0 op Bordeaux, dat naar de vijfde plaats klimt. Die vijfde stek deelt het met het verrassend sterke Toulouse, dat in eigen huis afrekende met Valenciennes: 3-0.
 
Lille kende ook geen al te goede start, waardoor het nu in de middenmoot gestationeerd staat. Ook voor een ploeg dat een stadion ambieert van 50 000 plaatsen is dit niet voldoende. Laten we voor het Belgisch voetbal hopen dat het in de Champions League deze lijn doortrekt.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties