Monaco stuurt Bölöni de laan uit

Ruben Claesen
| 0 reacties
Monaco stuurt Bölöni de laan uit
Foto: © SC

Een beslissing die er al lang zat aan te komen, is maandagochtend door voorzitter Michel Pastor genomen en bevestigd: Laszlo Bölöni (foto) is geen trainer meer van AS Monaco. Totdat er een nieuwe trainer op de proppen komt, neemt Laurent Banide de leiding over.
 
Het ontslag was zeker geen verrassing, de job van de Roemeen hing al enkele weken aan een zijden draadje: in tien competitiematchen verloor Monaco zes keer, en na nieuw thuisverlies tegen Toulouse (1-3) vond het clubbestuur het dus welletjes. De nieuwe hoofdtrainer vernam het nieuws al zondagavond: ‘Ik ben een clubman, ik ontloop mijn verantwoordelijkheden niet.’

Echt ontslagen is Bölöni eigenlijk nog niet: in de loop van de week heeft voorzitter Pastor een onderhoud met hem en zal hij de verdere afhandeling van het contract, dat nog tot 2008 loopt, regelen. Bölöni coachte Monaco pas vanaf het begin van het seizoen. Daarvoor had hij Nancy, Sporting Lissabon en Rennes onder zijn hoede.
 
De 38-jarige Banide was ook al assistent van Ex-trainer Guidolin, vorig seizoen. Daarvoor trainer hij de U16. Hij is nu de jongste trainer van de Ligue 1 en stoot zo Pablo Correa (Nancy, 39 jaar) van de troon.
 
Na Serge Le Dizet van Nantes is Bölöni de tweede trainer die wordt ontslagen.

        

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties