Analyse Wie neemt het eerst afstand?

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Wie neemt het eerst afstand?
Foto: © SC

Na de zevende speeldag in de Serie A is er nog steeds geen ploeg die er bovenuit steekt. Palermo haalde knap uit in San Siro, maar niemand gelooft dat de Rosaneri tot het einde kunnen meespelen voor de Scudetto. Inter en vooral Milan maakten ook nog geen onweerstaanbare indruk en Roma lijkt nu al een dip te kennen.

Voor AC Milan is het ongeveer 5 voor 12. Het thuisverlies tegen Palermo is een klap die hard zal aankomen aan de Via Turati. In het veldspel was Milan zeker niet minder dan de Sicilianen, maar de scherpte was ver te zoeken. Dat probleem sleept al enkele weken aan. Het transferbeleid mag in vraag worden gesteld: Milan behield, op Shevchenko na, zijn kern, maar vaak is stilstaan gelijk aan achteruitgaan. De jaren beginnen misschien ook wel te wegen voor de 'oude' ploeg.

Palermo is natuurlijk een heel ander verhaal. De razend ambitieuze voorzitter Zamparini (foto) mag terecht trots zijn op zijn ploeg. De Rosaneri spelen bovendien verfrissend, aanvallend voetbal, waarbij de verdedigende fouten niet opwegen tegen het aanvallend geweld. De transfers van Amauri, Bresciano en Simplicio zijn bovendien voltreffers.

Inter kon ook in Udine de vraagtekens niet wegspelen. De Nerazzurri speelden niet onaardig, maar toch nog niet op het niveau dat een sterrenensemble moet kunnen halen. Inter heeft veel te veel kansen nodig om een doelpunt te scoren: vooral Ibrahimovic bewijst telkens weer dat hij helemaal geen killer is. Een volledig herstelde Crespo kan dat euvel al voor een groot deel verhelpen en wanneer de man van het seizoensbegin, Cambiasso (foto), weer blessurevrij is, staan er de Nerazzurri mogelijk mooie tijden te wachten.

Onderaan het klassement boekte Parma de eerste zege van het seizoen. Ook in de UEFA-cup doet de jonge ploeg van Pioli het uitstekend. Het behoud zal echter de prioriteit blijven. 

Diezelfde ambitie lijkt ook het verdict voor Fiorentina en Lazio te gaan worden, tenzij er een nieuwe uitspraak volgt, eind oktober, waarbij de puntenstraf wordt verkleind. Zowel de Viola als de Biancocelesti lopen gebukt onder de minpunten en slagen er niet in om rap op te klimmen. Fiorentina lijkt op dreef te geraken: de 3-0 tegen Reggina belooft voor de toekomst en bracht de ploeg uit Firenze weer 'tussen de mensen'. Lazio kon zelfs op een positief puntensaldo komen, maar ging verdiend onderuit bij het kleine Catania.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties