Analyse Wetteren weet weer wat verliezen is

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Wetteren weet weer wat verliezen is
Foto: © SC

Ze zijn elkaar waard aan de top van het klassement. Op de vorige speeldag moest Doornik de leiding aan Oudenaarde laten, nu zijn de rollen omgekeerd. Dat komt mede door het feit dat Doornik er toch in slaagde Wetteren eens een nederlaag aan te smeren. Onderin deed Harelbeke een gouden zaak.

Standaard Wetteren had een erg indrukwekkende reeks zonder nederlaag neergezet. Wetteren trok de afgelopen maanden de lijn van de terugronde van vorig seizoen gewoon door. Afgelopen weekend maakte FC Doornik een eind aan de imposante reeks van Wetteren. Een doelpunt vlak voor de rust volstond voor de zege. Doornik staat nu weer op kop en kan mits een 6 op 6 in de volgende twee matchen de periodetitel vieren. Wetteren valt nu terug naar een gedeelde vijfde plaats.

SV Oudenaarde had tot nu toe al zijn thuiswedstrijden gewonnen. Tegen Geel kon de leider dit huzarenstukje niet herhalen. Geel zag elf minuten na rust Vanhees uitgesloten worden, maar kon door een laat doelpunt van Caramazza toch met de drie punten gaan lopen. Oudenaarde speelt de leiding kwijt, maar komt wel nog steeds in aanmerking voor de periodetitel. Geel staat op een zucht van de linkerkolom. 

FCN Sint-Niklaas lijkt een nieuwe start genomen te hebben. In de wedstrijd tegen rode lantaarn Willebroek-Meerhof wou men vertrouwen op doen. Dat is in ieder geval al gelukt. Belfassi verkeerde in een begenadigde dag en scoorde drie keer. Bij Willebroek-Meerhof kreeg doelman Reynaert nog rood. Sint-Niklaas heeft dus opnieuw goede moed, voor Willebroek-Meerhof duurt de miserie verder. 

De ontmoeting tussen Torhout en Cappellen was een interessante wedstrijd om volgen. In het teken van de periodestand ging Torhout voor de volle buit. Cappellen moest dat ook doen indien het zijn inhaalrace verder wou zetten. Torhout liep de kans op de zege mis door een strafschop onbenut te laten. Een scoreloos gelijkspel was dus het resultaat. Voor Torhout wordt het wellicht moeilijk om alsnog de periodetitel in de wacht te slepen. Cappellen blijft onderaan bengelen.

SW Harelbeke en SK Maldegem leken verwikkeld te zijn in een heus degradatieduel. Maldegem kreeg weer een stevige opdoffer te verwerken. Met één doelpunt in elke helft legde Harelbeke de basis voor de eerste overwinning van het seizoen. Harelbeke neemt ook in de stand afstand van Maldegem, dat ontgoochelend op de voorlaatste plaats achterblijft. 

Péruwelz lijkt Ã©Ã©n van de ploegen te zijn die nog in aanmerking komen voor die eerste periodetitel. Die komt stilaan dichterbij en dus zijn de ploegen die bovenaan staan daar toch wel mee bezig. De ietwat gevleide zege tegen RC Mechelen bracht Péruwelz naar de tweede plaats in de stand. Mechelen had minstens een punt verdiend, maar Bula besliste er anders over. Péruwelz zit leider Doornik op de hielen, RC Mechelen staat elfde.

SK Londerzeel zakt na een indrukwekkend begin langzaam af. Tegen Diegem werkte Londerzeel een knappe partij af. Diegem-doelman De Veirman was echter ook in vorm. In het slotkwartier werd Londerzeel koud gepakt en moest het de zege aan Diegem laten. Diegem springt naar de vierde plaats wat toch enige perspectieven geeft. Londerzeel belandt stilaan weer in de middenmoot.
 
De streekderby tussen Verbroedering Meerhout en KV Turnhout kondigde zich aan als een boeiende wedstrijd, dat draaide enigszins anders uit. Beide ploegen waren niet echt geïnspireerd en er vielen dan ook geen doelpunt. Met dit gelijkspel schieten Meerhout en Turnhout natuurlijk niet veel op. Beiden bevinden zich nog steeds in de onderste helft van het klassement.        
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties