Beverlo wint de periodetitel en Beringen wint eindelijk nog eens thuis

Kevin Vaes

In een povere eerste helft van de wedstrijd KVK Beringen - SV herkol kregen we amper kansen te zien. In de beginfase waren er twee halve kansen voor de thuisploeg via Bayraktar. Op het halfuur werden we nog eens opgeschrikt toen de bal tot tweemaal toe van de lijn werd geveegd bij de thuisploeg. Vijf minuten later aan de overkant werd de bal prima voorgebracht door Putzeys maar de vrijstaande Driesen knalde in één tijd over. In de tweede helft kwam de thuisploeg veel snediger voor de dag. Dat leidde na drie minuten al meteen tot een prima kans toen Theunis de bal kon onderscheppen en prima kon afleggen tot bij Bayraktar. Die laatste schoot nipt over. In de 50' was het dan toch raak toen Bayraktar zich op snelheid kon doorzetten. Hij zette prima voor tot bij Driesen die de bal maar voor het binnentikken had: 1-0! De stugge bezoekers had steeds meer en meer fouten nodig om de beter combinerende thuisploeg af te houden en een kwartier voor tijd werd Herkol dan ook herleid tot tien man (2xgeel). In de laatste tien minuten kreeg KVK nog enkele mooie kansen: Zo kopte Rutten een open kans over na prima voorbereidend werk van opnieuw Bayraktar. Zeven minuten voor tijd kon Kim Rutten alleen op doel af gaan maar hij knalde de kans op doelman Meeuwis. Ook Bayraktar kreeg de rebound er niet in. Dat brak de thuisploeg nog bijna zuur op toen de vrijstaande Peeters enkele minuten voor tijd de tweede kans voor Herkol miste. Al bij al een verdiende overwinning voor de thuisploeg tegen een erg zwak Herkol maar een goede wedstrijd was het zeker niet.

Ook Red Star Beverlo won met het kleinste verschil in de derby bij Turkse FC. Hierdoor won Beverlo verrassend de eerste periodetitel met maar liefst 23 punten (drie meer dan de Turkse Rangers). Er kon dus een stevig Berings feestje gebouwd worden want ook in eerste provinciale won een Beringse club de periodetitel, nl. Weerstand Koersel.