Dembélé scoort opnieuw voor AZ

Dirk Pieters

AZ kende weinig problemen met RKC Waalwijk. Op het veld van de Waalwijkers won de ploeg van Louis van Gaal met 0-2. Door deze overwinning blijft de club mooi meedraaien aan de kop van het klassement.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor AZ. Al na zes minuten bracht Moussa Dembélé zijn club op voorsprong. De thuisploeg bleef op zoek gaan naar doelpunten en die tactiek werkte. Op het half uur zorgde Danny Koevermans voor de 0-2. Toch liet RKC zich niet doen, maar de aansluitingstreffer zat er niet meer in voor de rust.

Ook na de rust konden de bezoekers de wedstrijd rustig controleren. Het kreeg zelfs dé kans om op 0-3 te komen, maar Shota Arveladze trapte de elf meter in de armen van doelman Rob van Dijk. In de slotfase kwam de thuisploeg nog dicht bij de 1-2, maar AZ-doelman Khalid Sinouh speelde een ijzersterke wedstrijd. Het bleef uiteindelijk 0-2. [TH]