Niet veel Belgen actief in Bundesliga

Philippe Crols
| 0 reacties
Niet veel Belgen actief in Bundesliga
Foto: © SC

Slechts drie van de zeven Belgen die in de Bundesliga actief zijn kwamen op speeldag tien ook daadwerkelijk in actie. Twee van de drie moesten het dan ook nog doen met een invalbeurt. Het gaat onze Duitse Belgen met andere woorden niet echt voor de wind.

Van Hout mocht op vrijdag het laatste kwartier meespelen in de degradatiewedstrijd Hannover-Bochum. De Belg mocht ook vieren, want zijn ploeg won met 0-2 en is zo van de rode lantaarn af. 

Bij Wolfsburg nog altijd geen spoor van de geblesseerde Peter van der Heyden. Zijn ploeg is ondertussen wel uit de degradatiezone gekropen na overwinningen tegen Bochum en HSV. Bij HSV was Kompany eveneens geblesseerd en hij speelde dus ook niet. 

Met Gladbach gaat het ook niet meer zo goed. Met de Belgen die er in loondienst zijn al evenmin. Daems is geblesseerd en Sonck en Thijs begonnen op de bank tegen Frankfurt. Thijs mocht uiteindelijk een halfuurtje meespelen, maar Gladbach verloor wel met 1-0. Sonck bleef de hele wedstrijd op de bank. 

Daniël Van Buyten hield met Bayern stand tegen Schalke. De verdediger speelde de hele wedstrijd die op 2-2 eindigde. Onze landgenoot kreeg ook een gele kaart.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties