Hughes wil videobeelden

Luc Goderis
| 0 reacties
Hughes wil videobeelden
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na de op zijn minst wel dubieuze beslissingen van scheidsrechter Dowd zondag op Ewood Park wil Blackburn manager Hughes dat de Engelse voetbalbond (FA) videomateriaal ter beschikking stelt van de scheidsrechters tijdens de wedstrijden.
 
Mark Hughes was niet te spreken over de beslissingen van scheidsrechter Phil Dowd en wil een onderhoud met scheidsrechtersbaas Keith Hackett.  Hughes zei nooit een voorstander te zijn geweest van moderne technologie in het voetbal, maar vindt het moment nu toch gekomen om te moderniseren.
 
Tijdens het gelijkspel van Blackburn en Tottenham floot ref Dowd een betwistbare penalty tegen Tugay, die dan nog eens rood kreeg.  Hij liet Mido ongestraft elleboogjes uitdelen en bestrafte de Egyptenaar zelfs niet toen hij de bal met de arm meenam in het eigen strafschopgebied en helemaal op het einde toonde hij rood aan Spurs-manager Martin Jol, maar volgens de FA heeft Jol dan toch geen kaart gekregen...
 
"Als er zo'n beslissingen genomen worden, met zo'n impact op ploegen, managers en spelers, moet er iets gebeuren", fulmineerde Hughes.  "Dowd en zijn grensrechter staan er bij het handspel van Mido met de neus op, maar zien niets terwijl ik het honderd meter verder wel zie !  Iedereen had het trouwens gezien en Mido gaf het na de wedstrijd zelfs toe", vervolgde de Rovers-manager.
 
"Er zijn onderbrekingen genoeg tijdens een wedstrijd om vlug even een videobeeld te raadplegen.  De beslissing is dan tenminste juist en ook vlugger genomen, want nu verstrijken ook minuten met het gemekker tegen de wedstrijdleiding".
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties