Analyse Winkel profiteerde maar half

Luc Goderis
Winkel profiteerde maar half

Leider Wielsbeke ging  zondag met 2-1 onderuit in Lauwe, maar achtervolgers Winkel Sport en Wevelgem hielden het onderling op een draw en liepen zo nauwelijks in op Wielsbeke.

Wevelgem kwam op het uur, en met een man minder, verdiend op voorsprong, maar thuisploeg Winkel Sport kwam in de slotfase alsnog langszij nadat bij de bezoekers Porteman en Deldaele eveneens werden uitgesloten.
Beide ploegen slopen zo wel een puntje dichter bij de leider, maar schoten met de draw niet zo heel veel op.

Zottegem profiteerde wel van de misstap en klom dankzij een 0-3 zege in Sint Gillis Waas op gelijke hoogte van Wielsbeke.  Varache kopte de eerste kans van de wedstrijd binnen en net na de rust duwde Kipping de 0-2 binnen.  Amper vijf minuten later was de wedstrijd helemaal gespeeld toen thuisgoalie Renier een voorzet door de handen liet glippen en Van Den Abeele makkelijk kon afwerken.

Ook VG Oostende haalde een 0-3 uitzege.  Voor de kustjongens was dit al de zesde overwinning op rij en daarmee sluipen ze alsmaar dichter bij de top.  Deweer opende al vroeg de score in Houdeng en Depoorter verdubbelde die net voor de pauze.  Halfweg de tweede helft zorgde Kevin Fremout er voor dat het over and out was voor de thuisploeg.

Diksmuide nestelde zich, nadat ze zaterdag al Gent Zeehaven versloegen, wat steviger in de middenmoot.  Gentenaar Careel en thuisspeler Plancquette kregen de beste kansen.  Careel's lob ging echter niet binnen en het schot van Plancquette strandde op de dwarsligger.  Twintig minuten voor affluiten zette Baes de 1-0 op het scorebord en tijdens de slotfase klaarde Vancrugten de klus voor de boterjongens.

In de kelder van de rangschikking ging Evergem met het kleinste verschil winnen in Rumbeke.  Doelman Vercaempt verkeek zich op een vrijschop en Rombaut tikte binnen.  Na de pauze had Deneve de gelijkmaker aan de voet, maar hij miste.

Izegem kende tegen US Centre een droomstart toen Seynaeve al na drie minuten de score opende, maar op de counter kon Manuele vlug gelijkmaken.  Verholle en Coghe zorgden nog voor halfweg de eerste helft voor een riante voorsprong, maar De Villers schoot vanop de stip de aansluitingstreffer binnen.  Na minder dan een halfuur stond de 3-2 einduitslag er al op het bord.

Rode lantaarn Heppignies kwam in Zele halfweg de eerste helft op voorsprong, maar de thuisploeg stelde na de rust orde op zaken.  Een vrije trap van Bulté en twee treffers van Frouja telden de bezoekers helemaal uit.