Opwijk haalt driepunter in Ukkel

Opwijk moest na de drie opeenvolgende nederlagen wat recht zetten en ook de thuisploeg moest dit na de zware 6-1 pandoering op Temse. Dit inspireerde beide teams evenwel niet tot sprankelend spel, integendeel, de kansen waren uiterst schaars. Toen halverwege de eerste helft bijna alle toeschouwers ingedommeld waren, besloot de bezoekende verdediging om wat leven in de brouwerij te brengen door achteraan wat te klungelen. Psaroudakis ging aan de haal met de bal en bracht de thuisploeg op voorsprong (1-0). Dit schudde de bezoekers dan toch een beetje wakker en resulteerde in een schietkans voor Dimitri De Buyser. Het schot ging voorlangs. Opnieuw De Buyser isoleerde Mike Van Laethem goed voor doelman Brilliant, maar Mike trapte, mede door de erbarmelijke staat van het veld, de bal ver naast. Bijna kreeg Opwijk het deksel op de neus, want in de tegenaanval kon Busschaert zich vrijmaken op links, zijn voorzet werd door Gounongbe overgekopt. In de 41ste minuut slaagde Opwijk er voor het eerst dit seizoen in om een achterstand goed te maken, via een copy-book aanval over Wim Spinoy en Van Laethem kwam de bal bij De Buyser, die met zijn grondscherend schot Brilliant geen kans liet (1-1). Ei zo na stond Opwijk zelfs voor bij de rust, een schot van Vincent Stanus dat richting doel ging werd afgeweken in hoekschop en hierop kreeg De Buyser de bal in de voeten. Hij probeerde het met een gekrulde lob, maar jammer genoeg ging geze fraaie poging niet binnen.

Na de pauze vielen nog nauwelijks kansen te noteren. De eerste was voor de thuisploeg in de 64ste minuut, Etumba speelde Amazou vrij, maar zijn schot ging voorlangs. Opwijk werd gaandeweg de betere ploeg en dat resulteerde in de 72ste minuut in een nieuwe kans, Van Laethem zag de vrijstaande Van Ostaede op links, maar Hans trapte naast. Tien minuten voor tijd verzekerden de bezoekers zich dan toch van de winst, de ingevallen Gregory Capidis speelde Van Laethem centraal aan, die dribbelde drie verdedigers op een hoopje en schoot laag de winningstreffer binnen (1-2).

Het spelpeil was op verre na nog niet van hetzelfde niveau als in het begin van het seizoen, maar er is vooruitgang te merken en voor het eerst dit seizoen werd er gewonnen vanuit een verliezende positie.