Heeft Veron een vals Italiaans paspoort?

Heeft Veron een vals Italiaans paspoort?
Foto: © SC

In de zaak rond de paspoort-affaire omtrent Juan Sebastian Veron heeft de openbare aanklager vrijdag voor acht personen een celstraf geëist. De Argentijnse middenvelder vroeg tijdens zijn periode bij Lazio een Italiaans paspoort aan omdat hij een betovergrootvader had die Italiaan was. Die betovergrootvader blijkt echter niet te bestaan.
 
Voor Veron eist de openbare aanklager 2,5 jaar cel. Voormalige Lazio-voorzitter Sergio Cragnotti die de Argentijn zou geholpen hebben, riskeert twee jaar terwijl voor voormalig technisch directeur Nello Governato ook twee jaar wordt geëist.
 
De zakenwaarnemers van Veron, Gustavo Mascardi en Francisco Hidalgo, hangt een celstraf van twee jaar boven het hoofd. De Argentijnse advocate Maria Elena Tedaldi riskeert voor haar deel drie jaar. Tegen Gianfranco Orsomarso, een gemeenteraadslid van Fagnano Castello die beweerde de betovergrootvader in de gemeentebestanden gevonden te hebben, werd veertien maanden geëist. Ten slotte riskeert onderhandelaar Silvio Botta Chinnici één jaar cel.
 
Enkel tegen Ilario Camagnani, een vertegenwoordiger van een Argentijns bedrijf, werd geen straf geëist. Op 12 januari 2007 zal rechter Bruno Constantini de verdediging aanhoren en mogelijk volgt nog diezelfde dag de uitspraak. Ondanks de celstraffen die geëist worden zal niemand de gevangenis invliegen wegend hun blanco strafblad.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties