Promovendi pakken volle pot

Kristof Blomme
| 0 reacties
Promovendi pakken volle pot
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zowel Reading als Sheffield United hebben op eigen veld een nipte overwinning behaald. Reading klopte Bolton met 1-0. Hierdoor klimt Reading naar de derde plaats. Sheffield haalde het van hekkensluiter Charlton, 2-1. Hierdoor klimt het naar de dertiende plaats. Het telt al zeven punten meer dan Charlton. 

Reading - Bolton 1-0

Reading, dat vorig seizoen de promotie naar de Premier League afdwong, kent een fantastisch seizoensbegin. Voor de match tegen Bolton stond de ploeg van Seol, ex-Anderlecht, op een knappe achtste plaats. Zaterdag nam Reading het op tegen Bolton, dat amper twee punten meer telde. De thuisploeg was het meest dominant in de beginfase. Tot meer dan een afstandsschot van Harper leidde dat niet. Net na het halfuur kwam Reading toch verdiend op voorsprong. Oster bracht de bal voor doel en daar veerde Doyle hoog op om de openingstreffer in te koppen. 

Bolton kwam iets scherper uit de kleedkamer, maar Reading bleef de beste kansen creëren. Oster moest de voorsprong verdubbelen. Hij schoot van dichtbij hoog over. Bolton kwam niet verder dan een kopbal van Nolan in de handen van Hahnemann. Reading kreeg nog de beste mogelijkheden. Eerste trapte Sidwell over. Niet veel later dwong Lita Jaaskelainen tot een goede redding. Dankzij deze driepunter wordt Reading, samen met Arsenal, Liverpool en Portsmouth, derde in de stand. 

Klik hier om naar de wedstrijdstatistieken van Reading - Bolton te gaan.

Sheffield United - Charlton 2-1

Sheffield United en Charlton stonden tegenover elkaar in een heus degradatieduel. De thuisploeg dreigde het meest in het begin van de partij. Hulse mocht twee keer van dichtbij koppen, maar hij vond het doelkader niet. Voor de pauze kwam Charlton tegen de gang van het spel in op voorsprong. Reid recupereerde de bal en gaf het leer mee met Ambrose. Zijn schot werd gepakt door Carson, maar Reid was goed gevolgd om de openingstreffer aan te tekenen. 

Sheffield United kwam na de pauze gretig uit de kleedkamer. Geary had meteen moeten scoren, maar zijn kopbal miste doel. Ook Morgan probeerde het tot twee keer toe, maar nu stond Carson in de weg. Na een uur was de verdiende gelijkmaker eindelijk een feit. Een hoekschop van Gillespie werd door kapitein Morgan afgemaakt. De match leek op een gelijkspel af te stevenen tot Gillespie in de absolute slotfase nog een tweede keer kon scoren voor de thuisploeg. Charlton blijft laatste met negen punten. Sheffield United telt zeven punten meer en staat dertiende.

            
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties