Rijkaard laat Ronaldinho thuis

Dave Sentobin
| 0 reacties
Rijkaard laat Ronaldinho thuis
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op de dertiende speeldag in de Primera División staan er vanavond drie leuke wedstrijden geprogrammeerd. Leider Barcelona reist met een gehavende ploeg naar Valencia om Levante partij te geven. Stadsgenoot Valencia trekt met heel wat jeugdspelers naar promovendus Recreativo de Huelva. Real Betis ontvangt tenslotte in eigen stadion Atlético dat mooi vijfde staat ondanks de vele blessures.
 
Barcelona trekt vanavond zonder sterspeler Ronaldinho ten strijden tegen Levante. Rijkaard wil zijn Braziliaanse ster rust gunnen met het oog op de levensbelangrijke confrontatie van dinsdag tegen Werder Bremen. Zijn vervanger is Ezquerro die samen met Gudjohnsen en Giuly de aanvalslinie vormt. Achteraan is de Mexicaan Márquez er ook niet bij door een blessure. In tegenstelling tot Barça – negen op negen uit de laatste drie wedstrijden – behaalden de mannen van López Caro slechts één punt uit de laatste drie wedstrijden. Het elftal dat zondag een punt uit de brand sleepte tegen Getafe verschijnt vanavond waarschijnlijk ook aan de aftrap. Alexis is wel twijfelachtig en clubtopschutter Kapo zou vooraan wel eens de plek van Nino of Riga kunnen innemen.
 
Recreativo ontvangt vanavond in het eigen Nuevo Colombino-stadion een gehavend Valencia. De promovendus doet het uitstekend in de Spaanse competitie en staat net onder die Europese plaatsen en zelfs één punt boven het grote Valencia. Dat Valencia wordt wel geplaagd door blessures. Quique Flores moet het stellen zonder: Regueiro, Edu, Gavilán, Asier del Horno, Marchena (allen langdurig geblesseerd), Albelda, Moretti (minder lang), Miguel, Morientes en Villa (kleine blessures). De coach is dus genoodzaakt om jeugdspelers op te roepen. Cerra start in de basis en verder zitten canteranos Pallardó, Pablo en Guerra op de bank. De coach van Recreativo, Marcelino, kan niet rekenen op Moya – geblesseerd – en op Beto – geschorst. Valencia moet vanavond winnen, wil het nog meedoen om de prijzen.
 
Real Betis ontvangt vanavond Atlético dat enorm sterk is op verplaatsing. De rojiblancos  verloren dit seizoen nog meer één wedstrijd op verplaatsing: in Riazor. Coach Aguirre kan stilaan ook opnieuw over zijn volledige kern beschikken. Enkel Maxi Rodríguez, Petrov en De las Cuevas zijn nog out. De Madrilenen staan twee punten onder die begeerde Champions League-plaatsen ondanks het trieste gelijkspel van vorige week tegen rode lantaarn Real Sociedad. De enige opdracht voor de colchoneros is winnen vanavond van de béticos die net twee punten boven de degradatiezone staan. De laatste overwinning van Atleti tegen Betis dateert alweer van 20 maart 2004. Net als andere clubs heeft Irureta veel geblesseerde spelers: Odonkor, Doblas, Damiá, Nano, Xisco, Miguel Angel en Robert. Jabo kan gelukkig terug een beroep doen op Rivas en Vogel.

Morgen zijn er nog zeven andere wedstrijden: Real Sociedad – Getafe, Villarreal – Gimnástic, Mallorca – Celta, Deportivo – Racing, Espanyol – Sevilla, Real Madrid – Athletic en Zaragoza – Osasuna.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties