Stuttgart niet voorbij rode lantaarn

Philippe Crols

VFB Stuttgart begon vrijdagavond aan zijn uitwedstrijd tegen rode lantaarn Mainz in de wetenschap dat het bij een overwinning aan de leiding kon komen. Gewonnen werd er echter niet, want de bezoekers bleven op een 0-0 gelijkspel steken.

Na zes minuten spelen kreeg de thuisploeg een eerste hele grote kans. Szabics verkwanselde de mogelijkheid echter onbegrijpelijk. Nog geen minuut later was Mainz daar weer. Hildebrand duwde een poging van Feulner in hoekschop. Daarna verwaterde de wedstrijd wat. Op een eerste doelpoging van de bezoekers was het een halfuur wachten. Cacau knalde vanop afstand, maar doelman Wetklo deed wat hij moest doen. Daarna was ook Hilbert nog dicht bij de openingsgoal. Zijn schot verdween net naast de kruising. De ruststand was dus 0-0.

Net na rust begon Mainz opnieuw sterk. Rose kopte een hoekschop net naast. Het antwoord van de bezoekers kwam er op het uur. Een vrijschop van da Silva werd door Wetklo echter uit het doelvlak gehouden. Daarna was het weer huilen met de pet op. Pas tien minuten voor tijd was er nog eens gevaar te noteren. Szabics knalde op Hildebrand. De wedstrijd eindigde op een 0-0 gelijkspel, maar Stuttgart mocht zich toch nog min of meer bestolen voelen. Enkele minuten voor tijd werd Gomez duidelijk foutief gestopt in de zestien, maar een strafschop kreeg hij niet. Zo bleef het 0-0, komt Stuttgart niet op de eerste plaats en schiet Mainz met dit ene puntje niet te veel op.