Alles in de schaduw van de Romeinse derby

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Alles in de schaduw van de Romeinse derby
Foto: © SC

Op de vijftiende speeldag in de Serie A vindt één van de meest beruchte derby's in Europa plaats: Lazio - AS Roma. Alle aandacht gaat dit weekend naar Rome. Toch is er voor Inter kans op averij in Empoli en wacht Milan opnieuw een moeilijke wedstrijd tegen een Torino in vorm en in feest met het honderdjarig bestaan. Palermo heeft dringend een overwinning nodig en zal die moeten behalen tegen Livorno, nummer 4 in de stand.

Het openbare leven in Rome zal zondagavond stil vallen voor hopelijk een hoogstaande wedstrijd zonder de extrasportieve problemen, die er de jongste derby's te vaak waren. AS Roma zit vol vertrouwen na 6 opeenvolgende overwinningen in de competitie en het eindelijk nog eens overleven van de eerste ronde van de Champions League. De Giallorossi hebben de beste aanval van de Serie A en zijn, met Torino, de enige ploeg die dit seizoen nog geen rood kreeg. Het was in een nog niet zo ver verleden anders bij het vurige AS Roma. Totti (foto) zal, na zijn blessure die hem uit de wedstrijd tegen Valencia hield, zeker aan de aftrap komen en de topschutter kan de beslissende factor worden.

Bij Lazio gaan de zaken ook vrij behoorlijk. De Biancocelesti hebben zich opgewerkt naar een zevende plaats in het klassement en zijn helemaal nog niet uitgeteld voor een plaats bij de eerste vier. De puntenstraf is al voltooid verleden tijd en trainer Delio Rossi (foto) slaagt er ook dit seizoen in, zonder de charismatische Di Canio, om van Lazio een knap en goed spelend geheel te maken. Mauri, één van de revelaties, komt terug uit schorsing en vooraan wordt het rekenen op Pandev, die de jongste weken het doel makkelijk weet te vinden. Mudingayi wordt weer als breker uitgespeeld op het middenveld.

Bij Inter moeten ze op hun hoede zijn voor de lastige verplaatsing naar Empoli. De thuisploeg kreeg nog maar 10 doelpunten tegen en heeft daarmee de beste defensie in de hoogste klasse. Bovendien is Empoli op revanche belust na de nederlaag in Torino, waar een volledig geldig doelpunt onbegrijpelijk werd afgekeurd. Vorig seizoen klopte Empoli de Nerazzurri met het kleinste verschil,na een bizarre own goal van Materazzi.

AC Milan neemt het in San Siro op tegen Torino. De Granata zijn na een povere start opgeklommen naar de veilige middenmoot. Na de indrukwekkende festiviteiten afgelopen week voor de honderdste verjaardag van de club, willen spelers en trainer de positieve sfeer doortrekken met puntengewin in Milaan. Coach Zaccheroni, in een vorig leven nog Scudettowinnaar met Milan, heeft geen selectieproblemen. Dat is helemaal anders bij Ancelotti, die met Nesta, Dida, Gattuso, Serginho, Cafu en Pirlo een half basiselftal mist.

Palermo speelt op papier de topper van de speeldag: als nummer 3 tegen nummer 4, Livorno. Na een 1/9 hebben de Rosaneri afgehaakt in de titelstrijd en een nederlaag zou de concurrentie dichterbij brengen, waar er nu nog een geruststellende kloof van 8 punten is tussen plaats 3 en de eerste achtervolgers. In tegenstelling tot de laatste weken, kan Palermo op Diana na een beroep doen op het type-elftal, met Di Michele als onmisbare creatieve schakel.

De andere wedstrijden van de vijftiende speeldag:

Atalanta - Messina
Cagliari - Parma
Catania - Udinese
Chievo - Fiorentina
Reggina - Ascoli
Sampdoria - Siena
  



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties