Man Utd aast op succes in stadsderby

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Man Utd aast op succes in stadsderby
Foto: © SC

Het vergaat Manchester United goed dit seizoen. Woensdag plaatste Manchester zich nog voor de volgende ronde van de Champions League en in de competitie staat Man United nog steeds op kop, met zes punten meer dan Chelsea en ook een match meer gespeeld. Zaterdag kondigt zich de Manchester derby tegen stadsgenoot City aan, traditioneel een moeilijke partij. United lijkt echter over een sterkere ploeg dan voorgaande jaren te beschikken en is er klaar voor. Dat heeft in Man U in de competitie al bewezen. Man United zal waarschijnlijk de enige ploeg zijn die tot het einde met Chelsea kan strijden om de titel. De titelstrijd belooft dit seizoen erg spannend te worden. In de CL-wedstrijd tegen Benfica werd er in ieder geval ook aan een hoog tempo gespeeld en dus is United er vast van overtuigd dat de derby dit weekend winnend zal worden afgesloten.  Verwacht wordt dan United aantreedt in een 4-4-2 formatie. Achterin heef Alex Ferguson met Vidic, Evra en Heinze drie kandidaten voor twee plaatsen. Vidic lijkt het meest zeker van zijn plaats. Op de linksachter gaat het dan tussen Evra en Heinze. Evra is twijfelachtig dus wellicht krijgt Heinze de voorkeur. Solskjaer zat tegen Benfica op de bank en dat zal zaterdag wel weer het geval zijn. Alan Smith en Ji-Sung Park speelden in de derby bij de reserven, die United overigens met 2-0 won door doelpunten van Richardson en Smith. Toch lijken Smith en Park niet in aanmerking te komen voor een plaats in de selectie. Manchester United rekent straks vooral op balvirtuoos Ronaldo, die wanneer hij in een goede dag verkeert moeilijk te stoppen is. De laatste tijd begint Ronaldo wel een reputatie te krijgen als het aan komt op schwalbes. Op het middenveld was het aantrekken van Carrick beslist een versterking, Ryan Giggs is eveneens goed in vorm de laatste tijd. Wayne Rooney kan natuurlijk een gesel zijn voor elke verdediging. Naast hem loopt Saha die het vertrek van Van Nistelrooy opvangt.

Vermoedelijke opstelling United: Van Der Sar; Neville, Ferdinand, Vidic, Heinze; Ronaldo, Carrick, Scholes, Giggs; Saha, Rooney

Manchester City versterkte zich ook gevoelig en dat was nodig ook. Man City begint stilaan op toerental te geraken, getuige daarvan de 7 op 9 in de laatste drie wedstrijden. Het gelijkspel tegen Watford wel een ontgoocheling voor het onvoorspelbare team van Stuart Pearce. Toch begint City zonder vrees aan de match waar al zolang naar uitgekeken wordt. De ploeg staat momenteel twaalfde met vijf punten minder dan Reading, dat op de zesde plaats staat. City heeft zijn ambities om weer Europa in te gaan dan ook nog niet opgeborgen. De Zweedse doelman Isaksson is lang geblesseerd geweest, maar is nu eindelijk weer fit. Nicky Weaver, vorig jaar nog derde doelman na Geert De Vlieger, heeft het ondertussen echter uitstekend gedaan en is zeker van zijn plaats onder de lat. De linkerflank is een positie die City tot nu toe niet zo goed kon invullen. Enkel de van PSV gehuurde Beasley komt daarvoor in principe in aanmerking. Meestal wordt één van de aanvallers dus op de linkerflank uitgespeeld, Darius Vassell kon daar tot nu toe het meest bekoren. Een mogelijkheid is ook dat Pearce kiest voor een 4-5-1. Het jonge talent Micah Richards komt het best uit de verf als rechtsachter, maar kan ook centraal in het midden spelen. Dan eist Nedum Onuoha wellicht zijn plaats als rechtsachter op. Samaras zou dan op de bank moeten plaatsnemen. Toch is het meer waarschijnlijk dat Pearce zich houdt aan de 4-4-2. Dan is enkel het inbrengen van Dabo of Hamann in vergelijking met vorige week een mogelijke wijziging. Dat zou dan ten koste gaan van Reyna. Wat City nog scheidt van de absolute subtop in de Premier League is het gebrek aan scorend vermogen. Paul Dickov wordt voor zaterdag achter de hand gehouden. Voor de goede aanvoer kan men terecht bij Joey Barton en rechterflankspeler Trabelsi, beiden de laatste tijd in goede doen. De enige geblesseerden bij Man City zijn Sun Jihai en Trevor Sinclair.

Vermoedelijke opstelling City: Weaver; Richards, Dunne, Distin, Thatcher; Trabelsi, Barton, Dabo, Vassell; Corradi, Samaras

Op papier is Manchester United duidelijk favoriet. Een stadsderby is echter geen wedstrijd zoals een ander. Bovendien kwam United in de voorbije twee jaar op eigen veld niet verder dan een gelijkspel tegen City. Vorig seizoen was er zelfs een goede parade van Van Der Sar in de laatste minuut nodig omdat uitgerekend Andy Cole(ex-United, nu bij Portsmouth) City bijna naar de zege schoot. Een zege tegen de aartsrivaal zou de Cityfans zaterdag helemaal in extase brengen. Het is immers van 1974 geleden dat City nog eens kon winnen op Old Trafford. De voorbije jaren deed City het toch vrij goed in de derby’s, zo haalden de boys in blue vorig jaar nog een 4 op 6. Man United wil daar nu komaf mee maken en de rangorde in de stad duidelijk stellen. Graham Poll is aangewezen als scheidsrechter. De derby gaat van start om 13u45 Belgische tijd.    
        
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties