Ten Cate: 'Fuentes bij Barça is onzin'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Ten Cate: 'Fuentes bij Barça is onzin'
Foto: © SC

Ajax-coach Henk Ten Cate, vorig seizoen nog assistent-coach bij FC Barcelona onder Frank Rijkaard, heeft vandaag gereageerd op de berichten in de Franse krant Le Monde als zou 'dopingdokter' Eufemiano Fuentes hebben samengewerkt met de Catalanen. Fuentes is in Spanje het middelpunt van een onderzoek naar een groot dopingschandaal die de naam Operación Puerto meekreeg. Tot nu toe is de wielersport het grootste slachtoffer geweest van de zaak.

"Fuentes zou onder meer de trainingschema's voor Barcelona en Real Madrid hebben gemaakt, maar wij hadden bij Barcelona helemaal geen trainingschema's. Ik kan daar eigenlijk alleen maar om lachen. Wat een onzin allemaal. Le Monde is een krant waar veel nieuws over fietsen staat. Kennelijk moest ook het voetbal worden beschadigd, maar ik zie daar eigenlijk geen enkele aanleiding voor", aldus Ten Cate.

De Spaanse dokter ontkende gisterenavond nog alle betrokkenheid. Naast Real Madrid en FC Barcelona werden ook nog Betis Sevilla en Valencia als klanten genoemd.

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties