Spelers Chelsea zetten scheidsrechters onder druk

Yves Dekoning
| 0 reacties
Spelers Chelsea zetten scheidsrechters onder druk
Foto: © SC

Tijdens een wedstrijd zie je vaak dat spelers na een overtreding of tijdrekken de scheidsrechter vragen om een gele of rode kaart voor een tegenstander. Bij sommige ploegen gebeurt dat uitdrukkelijker dan bij andere en Chelsea zou daarbij de kroon spannen. Eerder kregen de Blues al kritiek omdat ze te vaak en te agressief op de scheidsrechter inpraten en vragen om kaarten.

Ook in de topper tegen Arsenal (1-1) belaagden de Blues regelmatig scheidsrechter Alan Wiley. Vooral na de gele kaart voor Ashley Cole, zochten ze naar compensaties. Volgens Arsenalspeler Gilberto overdreven de spelers van Chelsea. "Ze moeten meer respect hebben voor de scheidsrechter. Na elke overtreding omsingelden ze hem. Hij floot een goede wedstrijd. Ze moeten zijn job niet moeilijker maken door hem onder druk te zetten." Bij een aanvaring tussen Jens Lehmann en Didier Drogba moest Wiley meerdere spelers van Chelsea wegsturen terwijl hij met zijn assistent aan het overleggen was.  

Binnenkort moet John Terry zich alvast verantwoorden voor de Engelse voetbalbond. Hij heeft nog tot 15 december de tijd om te reageren op een klacht voor onbehoorlijk gedrag. Chelsea verloor in november met 2-1 van Tottenham en Terry kreeg rood. Nadien haalde hij zwaar uit naar scheidsrechter Graham Poll.



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties