AS Roma supportert voor Lazio

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
AS Roma supportert voor Lazio
Foto: © SC

Op de 17e speeldag van de Serie A maken de supporters van AS Roma voor eenmaal van hun hart een steen: allen hopen ze dat aartsrivaal Lazio erin slaagt om leider Inter punten afhandig te maken, zodat de Giallorossi wat dichterbij kunnen sluipen. Daarvoor moet hun AS Roma wel winnen bij de ploeg in vorm, Torino.

Inter moet in Roma Lazio te lijf zonder de geblesseerden Vieira en Samuel (foto), die de al aardig gevulde ziekenboeg versterken. Er blijven echter nog genoeg gegadigden om een basisplaats te eisen. Vooraan ligt weer een belangrijke taak weggelegd voor Ibrahimovic. De Zweed lijkt eindelijk weer naar zijn beste vorm toe te groeien. Lazio wil naast de scalp van AS Roma ook die van Inter. Een zege komt immers heel erg van pas in de strijd om de vierde plaats. De aanval is wel onthoofd door de afwezigheid van Rocchi, die een schorsingsdag uitzit. Pandev krijgt wellicht de Nigeriaan Makinwa naast zich.

AS Roma krijgt het waarschijnlijk niet onder de markt in Turijn, waar Torino aan een indrukwekkende remonte bezig is. De Granata zijn in enkele weken van een degradatiegevecht in een strijd om de Europese plaatsen beland. Opvallend is ook het feit dat beide ploegen de enige zijn in de Serie A waarbij nog geen enkele speler rood kreeg dit seizoen. Spalletti kan wellicht niet rekenen op international Perrotta, die met een voetblessure uitviel tegen Palermo. Bij de thuisploeg kent Zaccheroni geen blessurezorgen.

AC Milan staat voor een misschien wel vitale thuiswedstrijd tegen nummer vier, Catania. Bij winst komen de Rossoneri tot op 6 punten van de Sicilianen en is een plaats bij de eerste vier plots weer wat dichterbij. Goed nieuws voor Milan is het hervonden torinstinct van Gilardino (foto), die afgelopen weekend in Firenze tweemaal scoorde. Eveneens bemoedigend voor de Rossoneri is dat Catania in eigen huis onoverwinnelijk is, maar dat het op verplaatsing veel minder is. Getuige daarvan de 7-0 blamage tegen Roma. Na 8 wedstrijden met slechts 1 zege snakt San Siro naar een overwinning.

De andere wedstrijden van de zeventiende speeldag:

Atalanta - Udinese
Cagliari - Fiorentina
Chievo - Reggina
Empoli - Siena
Messina - Parma
Palermo - Ascoli
Sampdoria - Livorno


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties