Vaticaans voetbalteam was een grap

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Vaticaans voetbalteam was een grap
Foto: © SC

De Italiaanse topclubs hoeven zich geen zorgen te maken over mogelijke concurrentie uit Vaticaanstad. Gisteren publiceerden Italiaanse kranten dat de kerkstaat een topteam op de been zouden brengen die moest meedoen om de prijzen in de Serie A.

Maar dat blijkt nu een uit de hand gelopen grap te zijn waar zelfs de UEFA is ingelopen. Die liet gisteren weten dat niets het Vaticaan in de weg staat om een nationaal elftal te vormen. "We hebben met San Marino, Liechtenstein en Andorra al staten met zo'n dertigduizend inwoners. Als het Vaticaan lid wil worden, dan moet het maar een aanvraag indienen en als het aan de eisen voldoet, wordt het toegelaten", klonk het vanuit Zwitserland bij monde van UEFA-woordvoerder William Gaillard tegen het Italiaanse persagentschap Ansa.

De ophef over een voetbalteam uit Vaticaanstad kwam er toen Tarcisio Bertone zinspeelde op een grote ploeg die moet concurreren met topteams uit de Serie A en bovendien zou het Vaticaan kunnen recruteren uit duizenden studenten - vooral Braziliaanse - die in tal van katholieke universiteiten studeren. De uitspraken van Bertone hadden echter een schertsend karakter en dat had de Italiaanse media en vervolgens de internationale pers niet opgemerkt. Meerdere media zinspeelden al op twee serieuze opties: een nationale ploeg of een team voor de Serie A.

Gisterenavond reageerde Bertone tegen het persbureau Apcorn om aan alle heisa een einde te maken. "Na een paar grapjes in Alassio gisterenavond, heeft iedereen het over de oprichting van een voetbalteam in het Vaticaan. Ook de UEFA deed al zijn best met de vraag of het toegestaan en mogelijk is om een internationaal Vaticaans team op te zetten. Maar ik denk niet dat het mogelijk is. Laten we maar realistisch blijven", aldus Bertone.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties