Recreativo wint van Real, Sevilla blijft leider

Dave Sentobin

De wedstrijd van vanavond in Bernabéu stond natuurlijk in de schaduw van het busongeval van enkele Recreativo-supporters. Vannacht raakte een bus vol supporters betrokken bij een ernstig ongeval. Vier personen kwamen om het leven en 35 anderen raakten gewond. Beide ploegen droegen een rouwband en er werd één minuut stilte gehouden ter nagedachtenis van de slachtoffers.

Capello koos nog eens voor de zogenaamde doble 9: Van Nistelrooy en Ronaldo in de spits. Beckham kwam in de ploeg ten nadele van Reyes. De bezoekers uit Huelva zetten onmiddellijk de Madrilenen vast en bewaakten spelverdeler Guti uitstekend. Na een kleine tien minuten zorgde Ronaldo voor het eerste echte gevaar met een afstandsschot. Enkele minuten later kwam het antwoord van el Decano. Raúl kon net op tijd verhinderen dat Sinama-Pongolle de 0-1 binnenschoot. Net voorbij het halfuur maakte de Fransman optimaal gebruik van een foutje van FIFA World Player Cannavaro. De Italiaan ontzette slecht en de aanvaller schoot zijn ploeg op voorsprong. De stand bleef ongewijzigd tot aan de rust.

Tijdens de rust bracht Capello dan toch Robinho voor een bleke Emerson. Vijf minuten na rust verdubbelde Uche de voorsprong. De Nigeriaan zette Guti en Cannavaro te kijken en schoot dan voorbij doelman Casillas. Real kon pas laat in de tweede helft nog eens dreigen, López Vallejo had geen problemen met het schot van de ingevallen Reyes. Een kwartier voor tijd kon Uche de partij beslissen. Hij zag zijn ploegmakker Juanma echter niet vrij staan en weg was de kans. Net voor tijd knalde Viqueira nog een vrije trap staalhard in de rechter winkelhaak, 0-3 voor Recreativo.

Leider Sevilla won vanavond in eigen stadion met zware cijfers van Deportivo. De Andalusiërs kwamen de eerste helft op voorsprong via topscorer Kanouté. Na rust dikten diezelfde Kanouté, Luis Fabiano en Dani Alves de score verder aan tot 4-0. Dankzij de overwinning kan eerste achtervolger Barcelona morgen niet meer over Sevilla springen in de rangschikking. Real heeft vijf punten achterstand op de leider.