Simons stemde niet mee voor Wereldvoetballer

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Simons stemde niet mee voor Wereldvoetballer
Foto: © SC

Maandag was er het jaarlijkse FIFA-gala voor de Wereldvoetballer van het Jaar. Om te bepalen wie de winnaar wordt van deze prestigieuze trofee, moeten de bondscoaches en kapiteins van de nationale ploegen stemmen. Nu blijkt dat Timmy Simons, de kapitein van de Rode Duivels, zijn stem niet uitbracht. Meer nog, de PSV'er heeft het stembiljet nooit gezien en kon dus niet stemmen.

Uit de officiële lijst van de FIFA blijkt uiteindelijk dat er acht aanvoerders geen stem hebben uitgebracht. België bevindt zich daarbij in het gezelschap van Mexico, Wales, Oman, Qatar, Guatemala, Panama en Nieuw-Caledonië. 

Wat is er dan misgelopen. De krant Het Nieuwsblad klopte eerst aan bij de Belgische voetbalbond. "Wat er fout liep? Geen idee. Ik denk dat je daarvoor bij PSV moet zijn", was in de Houba de Strooperlaan de reactie.

Dan maar richting PSV-persverantwoordelijke Pedro Salaszar. "Ik heb er met Timmy over gesproken. Het was zijn bedoeling om een stem uit te brengen. Timmy zegt dat hij echter nooit een stemformulier gekregen heeft. Bij de KBVB heeft Timmy het adres van zijn ouders opgegeven. Misschien is het daar blijven liggen. Zoiets verloopt via de bond en niet via de clubs", aldus Salaszar.

De versie van Salaszar wordt bevestigd door de FIFA. "Wij hebben twee stemformulieren naar de KBVB gestuurd. Dat van hun bondscoach hebben we teruggekregen, dus in België moeten ze de stemformulieren gekregen hebben". Bondscoach René Vandereycken stemde trouwens voor de latere winnaar Fabio Cannavaro gevolgd door doelman Gianluigi Buffon en de Duitser Miroslav Klose.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties