11 op een rij voor Inter?

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
11 op een rij voor Inter?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vlak voor de kerstdagen treden de Serie A-spelers nog eenmaal op, ter gelegenheid van de 18e speeldag. Inter gaat op zoek naar de 11e opeenvolgende overwinning tegen Atalanta. Roma ontvangt Cagliari en Milan staat voor een lastige verplaatsing naar Udine.

In 'de clash van de Nerazzurri' kan Inter het record van opeenvolgende overwinningen in de Serie A van AS Roma evenaren. Niemand verwacht dat het niet zal gebeuren. Enkele cruciale spelers zijn out, zoals de geschorsten Materazzi en Ibrahimovic en de geblesseerde Grosso (foto), maar dat opvangen kan geen probleem zijn voor Mancini. De bezoekers rekenen op Ventola (ex-Inter) en Doni om voor een verrassing te zorgen.

AS Roma neemt het in het Stadio Olimpico op tegen Cagliari. Na de overwinningen tegen Palermo en Torino wijzigt Spalletti zijn ploeg wellicht nauwelijks, ook al omdat enkele blessures voor een beperkte keuze zorgen. Panucci neemt wellicht zijn vertrouwde plaats in de verdediging weer in. Nieuwkomer Tavano is nog niet speelgerechtigd. De Rossoblu hopen op een stunt en rekenen in de eerste plaats op Suazo voor doelpunten.

AC Milan klimt voorzichtig aan de weg naar boven. Een overwinning bij Udinese zou een belangrijke stap zijn. De thuisploeg staat onverhoopt op een gedeelde vierde plaats en Galeone hoopt daar zo lang mogelijk te blijven staan met zijn ploeg. Di Natale (foto) en Iaquinta zullen vooraan proberen paniek te zaaien in de Milan-verdediging. Bij de Rossoneri krijgt Gilardino alle vertrouwen, nu hij zijn neus voor doelpunten heeft teruggevonden.

Catania - Sampdoria is een verrassende strijd om de vierde plaats. De thuisploeg is een gevreesde tegenstander in het eigen Sicilië, maar de vorm van Samp is de jongste weken uitmuntend, waardoor de ploeg van Novellino zich na een zwakke start helemaal heeft opgewerkt in de rangschikking. Na 3 weken schorsing kwam Mascara in Milaan weer in de ploeg bij Catania, waar hij ei zo na de 1-1 scoorde. Van hem moet de meeste dreiging komen. Bij de Blucerchiati zal Quagliarella gemist worden. De geschorste spits vond dit seizoen al 9 maal de weg naar de netten. 

De andere wedstrijden van de achttiende speeldag:

Ascoli - Chievo
Fiorentina - Messina
Livorno - Torino
Parma - Lazio
Reggina - Empoli
Siena - Palermo

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties