Aleandro Rosi

Aleandro Rosi
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AS Roma staat bekend om zijn goede jeugdwerking en één van die producten die het helemaal lijkt waar te maken is Aleandro Rosi. Al mogen we de 19-jarige middenvelder niet geheel als Roma-product beschouwen, want tot in 1997 speelde hij voor Lazio tot Bruno Conti hem kwam halen.
 
Rosi: “Ik was toen elf jaar en ik moest geen twee keer nadenken toen AS Roma me vroeg. Mijn hart heeft altijd bij de Giallorosso gelegen en ik zong eigenlijk altijd het clublied van Roma in de kleedkamers van Lazio.” Elf dagen na zijn 18de verjaardag maakte Rosi zijn debuut voor het eerste elftal van Roma.
 
Op 17 september maakte een ander jeugdproduct van AS Roma, Stefano Okaka Chuka, zijn eerste competitiedoelpunt voor de Romeinse ploeg. Francesco Totti voorspelde toen dat Rosi ook snel de weg naar de netten zou vinden. De middenvelder liet er geen gras overgroeien en scoorde amper een week later zijn eerste treffer voor de club van zijn hart. Een maand later werd zijn prestatie beloond met zijn eerste oproeping voor de Italiaanse nationale beloftenploeg.
 
Ook in zijn Champions League-debuut tegen Olympiakos liet Rosi zich opmerken. Hij verving halverwege de tweede helft Marco Cassetti en leverde tien minuten later de assist voor het beslissende doelpunt van Simone Perrotta. Rosi: “Een assist geven tijdens mijn Champions League-debuut vervulde mij met immense vreugde. Het was mijn eerste assist op het hoogste niveau. Het was een geweldig gevoel toen Perrotta scoorde.”
 
Met Francesco Totti, Daniele De Rossi, Alberto Aquilani en Aleandro Rosi kan coach Luciano Spalletti beschikken over een sterk middenveld dat de rangen bij AS Roma heeft doorlopen. Spalletti: “Rosi is zeker een zeer interessante speler. Hij moet enkel nog meer ervaring krijgen, maar ik ben blij dat ik hem de kans kan geven telkens wanneer er zich een mogelijkheid voordoet. Hij heeft het potentieel om in de toekomst een zeer belangrijke speler te worden voor de club.”
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties