Hiddink wil in St Petersburg spelen

Luc Goderis
| 0 reacties
Hiddink wil in St Petersburg spelen
Foto: © SC

Guus Hiddink wil in de toekomst met zijn Russische nationale ploeg ook in Sint Petersburg gaan spelen.  De Nederlander denkt daarbij luidop aan het EK-kwalificatieduel tegen Andorra van 2 juni 2007.

Rusland telt acht punten uit vier kwalificatiewedstrijden en staat momenteel tweede in kwalificatiegroep E van het EK 2008.  De thuiswedstrijd tegen Andorra staat op 2 juni van volgend jaar geprogrammeerd en Guus Hiddink en zijn assistent Jop Alberda denken er aan om hiervoor uit te wijken naar Sint Petersburg.

"Zowel Hiddink als ikzelf willen de wedstrijd afwerken in het Petrovskiy stadion van Zenit Sint Petersburg", zei Alberda onlangs.  "Ons nationale team is immers van Rusland en niet van Moskou alleen.  Sint Petersburg is een fantastische stad met rijke sporttradities.  De fans daar krijgen dan ook eens de kans om bijvoorbeeld Andrei Arshavin en Pavel Pogrebnyak aan het werk te zien in het nationale shirt", vervolgde de assistent bondscoach.

Volgens Alberda wil ook Vitaly Mutko, de voorzitter van de Russische voetbalbond, dat de nationale ploeg op verschillende locaties in het land speelt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties