Basken willen ook naar het WK

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Basken willen ook naar het WK
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Baskenland wil een eigen erkende nationale ploeg oprichten. De separastistische Spaanse regio heeft wel al een nationale ploeg, maar speelt daarmee enkel oefenwedstrijden. Nu willen de Basken meer. Ze willen gaan meedingen voor een plaats op EK's en WK's.

Een groep van zo'n 35 Baskische aanvallers heeft daar vandaag op aangedrongen. Die spelers zijn vooral afkomstig van de Primera Division-clubs Real Sociedad (uit San Sebastian) en Athletic de Bilbao. 

De Baskische spelers hebben hun oproep gericht aan de wereldvoetbalbond FIFA. Door een internationale erkenning van het nationale team zou Baskenland wel degelijk kunnen meestrijden voor een plaats op het WK of EK. De spelersgroep van de nationale ploeg van Baskenland zou trouwens niet alleen uit voetballers uit Spaans Baskenland moeten bestaan. Ook spelers uit de naburige provincie Navarra en het zuidwesten van Frankrijk (de regio van Bayonne en Biarritz) zouden in aanmerking komen voor een selectie. 

Momenteel bestaat er al zo'n regeling in Groot-Brittannië waarbij Noord-Ierland, Schotland en Wales ook een afzonderlijke nationale ploeg hebben. Onlangs werd de Engelse kolonie Gibraltar 'voorlopig lid' van de FIFA en deze week was er nog de uit de hand gelopen grap uit Vaticaanstad.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties