Ook Moldavië heeft nieuwe bondscoach

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Ook Moldavië heeft nieuwe bondscoach
Foto: © SC
Word fan van Moldavië! 0

De eindejaarsperiode lijkt in Europa blijkbaar de periode om nieuwe bondscoaches aan te stellen. Na Hongarije, Liechtenstein en Bosnië-Herzegovina in de afgelopen weken, heeft nu ook Moldavië een nieuwe bondscoach. De Moldavische voetbalbond koos voor de 39-jarige Igor Dobrovolski. De Russische ex-international is de opvolger van Anatoli Teslev die het voor bekeken hield na enkele teleurstellende prestaties.

Moldavië staat in de kwalificatiegroep C voor het Euro 2008 zevende en laatste met amper één punt uit vier wedstrijden. Dobrovolski was tot dus ver assistent van Teslev. Hij ondertekende een contract voor twee jaar met een optie voor nog eens twee jaar tot het WK 2010.

Dobrovolski is beslist geen onbekende naam. Hij was destijds één van de betere spelers van de voormalige Sovjet-Unie en het latere Rusland. Als speler won hij in 1988 goud met de Sovjet-Unie op de Olympische Spelen in Seoul en was hij ook in 1990 actief op het WK in Italië. Hij speelde ook op de EK's in Zweden (1992) en Engeland (1996). In zijn actieve carrière speelde hij lange tijd voor Dinamo Moskou met daartussen enkele uitstapjes naar Servette Genève, FC Genoa en Fortuna Düsseldorf.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties