City op een diefje voorbij Sheffield

Kevin Vanbuggenhout

Sheffield United en Manchester City stonden tegenover mekaar in een voor beiden uiterst belangrijke wedstrijd. Sheffield kon eindelijk weggeraken uit de gevarenzone. City was daar na het derbyverlies tegen Bolton ook beland en moest dus ook voor de winst gaan.

Er stond dus veel op het spel en dat was er ook aan te zien. Geen van beide ploegen durfde er volledig kon gaan. Dus werd het een eerste helft waarin de verdediging het haalde van de aanval en er niet veel kansen te noteren vielen. De staat van het veld was overigens ook niet te best. Man City versierde de eerste mogelijkheden. Kenny had veel moeite met een hobbelend schot van Dabo. Een kopbal van Richards leek wel binnen te gaan, maar Kozluk sloeg de bal met de vuist weg. Scheidsrechter Clattenburg had echter niets gezien en dus werd City een strafschop onthouden. Sheffield United kwam dan zelf aan enkele mogelijkheden om de score te openen. Weaver was attent op een poging van Quinn en tipte een schot van Jagielka in hoekschop.

In de tweede periode nam Sheffield United het heft in handen. Man City onderging het spel en Sheffield bestookte het doel van de bezoekers. Quinn knalde over en de vrijstaande Nade werd een doelpunt onthouden door de sterk keepende Weaver. Tien minuten ver in de tweede helft kreeg Manchester City toch een uitstekende kans om de leiding te nemen. De ingevallen Samaras had er van dichtbij 0-1 van kunnen maken, maar de bal ging niet eens over de achterlijn. Sheffield domineerde de wedstrijd inmiddels en er ontstond meermaals geharrewar voor het doel van Man City. Rob Hulse kon dit keer echter niet scoren. Aanvoerder Dunne sleepte City door de moeilijke momenten. Twaalf minuten voor affluiten was het Manchester City dat op voorsprong kwam. Samaras legde af voor Ireland en die schoot in de linkerhoek binnen. Sheffield ging nog op zoek naar de verdiende gelijkmaker, maar die bleef achterwege.

Manchester City behaalde een cruciale overwinning. City mocht zich wel gelukkig prijzen, want Sheffield was beter in de tweede helft. De thuisploeg verdiende dan ook minstens een punt. Manchester City nestelt zich door deze gevleide zege nu net boven de gevarenzone.