Lecce wisselt van coach

Lecce wisselt van coach
Foto: © SC

Lecce heeft Zdenek Zeman de deur gewezen en vervangen door Giuseppe Papadopulo (foto). Lecce had als ambitie om meteen terug te promoveren naar de Serie A, maar Zeman kon in de eerste 18 wedstrijden maar een totaal van 20 punten voorleggen uit een mogelijk totaal van 54.
 
De druppel die de emmer deed overlopen was de tiende nederlaag van het seizoen afgelopen vrijdag tegen Vicenza. Toevallig ook de 250ste wedstrijd van Zeman als coach in de Serie B. Het is voor de 59-jarige Tsjech de tweede keer op drie seizoenen tijd dat hij Lecce moet verlaten.
 
Zijn opvolger Papadopulo startte zijn coachcarrière in 1987 bij Sorrento. Via Avellino, Livorno, Fidelis Andria, Lucchese en Crotone belandde hij in 2001 bij Siena. Die ploeg leidde Papadopulo tussen 2001 en 2004 van de Serie C1 naar de Serie A. Het leverde hem de coachstoel bij Lazio op, waar hij ook als speler actief was geweest. In januari 2006 mocht Papadopulo Luigi Del Neri bij Palermo vervangen, maar sinds de zomer is hij werkloos. De coach wordt op 28 december aan de pers voorgesteld.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie B

Nieuwste reacties