Analyse De Belgen in de Bundesliga

Philippe Crols
| 0 reacties
De Belgen in de Bundesliga
Foto: © SC

Nee, we doen niet graag pessimistisch, maar als we eerlijk zijn kunnen we moeilijk zeer enthousiast zijn over hetgeen onze landgenoten er tot dusver van gebakken hebben in de Duitse Bundesliga. Enkel Daniël Van Buyten en, naarmate de heenronde vorderde, Bernd Thijs konden rekenen op een basisplaats. De rest moest het stellen met vaak korte invalbeurten. Een overzicht:
 
Van Buyten is Belgisch lichtpunt
 
Beginnen doen we met het goede nieuws en dat heet voor ons Belgen Daniël Van Buyten. Onze landgenoot was voor Felix Magath een absolute steunpilaar bij kampioen Bayern München. Hij speelde alle wedstrijden volledig uit en kreeg slechts een gele kaart in zeventien wedstrijden. Voor een verdediger toch wel opmerkelijk. Ook scoorde hij een maal. Zijn treffer tegen Cottbus was meteen goed voor de drie punten.
 
Dan trekken we naar Gladbach, want bij BMG staan ten slotte toch drie Belgen op de loonlijst. Filip Daems speelde door veel blessureleed echter al geen minuut. Ook Wesley Sonck kan niet echt van een geslaagd avontuur spreken tot dusver. Hij kwam in vijf wedstrijden in actie (samen goed voor zo’n 232 minuten). De spits kwam daarin echter niet tot scoren. Bij Gladbach hebben ze wel laten weten dat ze nog steeds in de Belg geloven. Bernd Thijs kende een moeilijke start, maar zou uiteindelijk in 13 wedstrijden meespelen (samen goed voor net geen 1000 minuten competitievoetbal).
 
Ook bij VFL Bochum loopt er een landgenoot rond: Joris Van Hout. Veel speelgelegenheid kreeg ook hij niet echt. Hij maakte zijn opwachting in tien wedstrijden, maar in die wedstrijden speelde hij maar iets meer dan honderd minuten mee. Hij scoorde ook geen enkele keer.
 
Blessures speelden landgenoten parten
 
Vincent Kompany maakte in de voorbereiding een zeer goede indruk bij HSV, maar tijdens de eerste competitiewedstrijden kreeg de verdediger vaak af te rekenen met zeer harde kritiek. Veel speelde onze landgenoot trouwens ook niet. Hij ging in het najaar onder het mes en speelde maar in zes wedstrijden mee.
 
Ook Peter van der Heyden van Wolfsburg speelde niet veel mee tijdens de eerste competitieronde. Bij hem waren enkele blessures eveneens de boosdoeners. Uiteindelijk zou de linksachter vier wedstrijden meespelen (goed voor 242 minuten voetbal).
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties