Mata onderwerp van strijd tussen Barça en Real

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Mata onderwerp van strijd tussen Barça en Real
Foto: © SC

FC Barcelona en Real Madrid vechten om het Spaanse toptalent Juan Mata. Momenteel speelt de 18-jarige vleugelaanvaller voor Real Madrid Castilla, zeg maar de B-kern van ‘de Koninklijke’ dat in de Spaanse tweede klasse speelt. De contractonderhandelingen tussen Mata en Real Madrid zitten in het slop en dat is de Catalaanse concurrent Barcelona niet ontgaan.
 
Het contract van Mata loopt op het einde van dit seizoen ten einde. De Madrilenen legden de Spaanse jeugdinternational in november een nieuw jeugdcontract voor en dat voorstel werd door Pedrag Mijatovic, technisch directeur van Real Madrid, bevestigd tegenover de Spaanse media. Dat was niet naar de zin van de vader van Juan Mata, die overigens dezelfde naam heeft, en optreedt als zijn zaakwaarnemer.
 
Vader Mata is ook de zaakwaarnemer van Jeffrey Hoogevorst. Dat is een Nederlandse speler die ook pas verhuisde van Real Madrid-B naar rivaal FC FC Barcelona-B. Mata werd deze week gesignaleerd in de Catalaanse hoofdstad om die transfer af te ronden. Naar verluidt zou FC Barcelona ook de situatie van de jonge Mata besproken hebben en per 1 juli hem een contract aan te bieden voor drie jaar.
 
Enig probleem is wel dat tussen Real Madrid en FC Barcelona een gentleman’s agreement bestaat waarbij beide clubs er zich aan verbinden geen spelers van elkaar te benaderen. Dat is een voortvloeisel uit de uitstekende relatie die Barça-voorzitter Joan Laporta en ex-Real-voorzitter Florentino Pérez hadden. Er zal wellicht moeten gewacht worden tot het einde van het seizoen vooraleer de definitieve keuze van Mata bekend wordt.
 
Mata, die op de linkervleugel acteert maar ook centraal goed uit de voeten kan, speelt sinds zijn vijftiende bij Real. Hij was vorige zomer één van de sterspelers op het EK voor spelers onder de 19 jaar. Met vier doelpunten had hij een groot aandeel in de toernooiwinst van Spanje.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties