Savio keert terug naar Spanje

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Savio keert terug naar Spanje
Foto: © SC

De Braziliaan Savio keert terug naar Spanje. De 32-jarige Braziliaan zal tot het einde van het seizoen op huurbasis voetballen bij het in degradatienood verkerende Real Sociedad. De komst van Savio is al de derde aanwinst voor de Basken. Eerder haalde het bij het Argentijnse Arsenal de Sarandí al verdediger Victor Lopez weg en de komst van Grêmio-aanvaller Germán Herrera is nog maar een kwestie van tijd.

De club uit San Sebastian staat op een erg teleurstellende negentiende plaats in de Primera Division. De club wil zich tijdens de wintertransferperiode versterken in de aanval en in de zoektocht naar een doelpuntenmaker kwam het bij Savio terecht die momenteel speelt bij Flamengo in zijn vaderland. Vorige zomer nog had de 37-voudig Braziliaanse international nog beslist om Real Zaragoza te verlaten om privé-redenen. 

Savio, die dus toch op de lokroep van Sociedad-trainer Miguel Angel Lotina is ingegaan, maakte in 1997 de overstap van Flamengo naar Real Madrid waarmee hij drie keer de Champions League won. In het seizoen 2002/2003 speelde hij op huurbasis in Frankrijk voor Girondins de Bordeaux. Tot afgelopen zomer speelde hij voor Real Zaragoza. Savio was ook de man die enkele jaren terug in de Uefabeker het doelpunt maakte voor de club uit Aragon op het veld van Club Brugge (1-1, nvdr).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties