Sparta gaat het Kasteel uitbreiden

Sparta gaat het Kasteel uitbreiden
Foto: © SC

Sparta Rotterdam heeft op haar nieuwjaarsreceptie bekend gemaakt dat het plannen heeft om het huidige stadion, het Kasteel uit te breiden.

De ploeg zit duidelijk in de lift. Zo steeg het aantal toeschouwers per eredivisiewedstrijd naar 9.500. “Het is sinds 1973 niet meer voor gekomen dat we zo veel toeschouwers trekken", aldus directeur Peter Bonthuis.  

“We willen twaalf tot achttien extra businessloges bouwen, er moeten driehonderd business-seats extra komen, op de derde verdieping van het hoofdgebouw komt een nieuw groot restaurant met uitzicht op het hoofdveld en de vloeroppervlakte van de huidige sponsorlounge wordt fors uitgebreid.’’

Het huidige stadion kent een capaciteit van 11.000 plaatsten. "Daarin kunnen we bijna niet meer groeien", gaat Bonthuis verder. "We mogen stellen dat we ons commercieel plafond hebben bereikt. De 34 businessloges zijn uitverkocht, de 640 businessseats in het hoofdgebouw zijn voor negentig procent uitverkocht, de 166 plaatsen bij de Kasteelloge zijn uitverkocht en de 175 beschikbare plekken voor de businessfriends zijn voor negentig procent verkocht.’’ 

Vermits ook alle reclamepanelen verkocht werden en er maar liefst 25.000 clubartikelen het afgelopen jaar verkocht werd, ziet de club geen andere weg meer dan een uitbreiding van het stadion om op commercieel gebied te kunnen groeien.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties