De talenten van morgen (5)

Mathias Dumarey
| 0 reacties
De talenten van morgen (5)
Foto: © SC

Vandaag zijn we toe aan onze slotaflevering over jonge en nog betaalbare talenten voor Belgische teams. Hopelijk zenden de sportief directeurs hun zonen (lees: scouts) uit naar de diverse uithoeken van Europa om de eerder opgesomde talenten eens te gaan bekijken. Je weet maar nooit of er een witte raaf tussen zit. Vandaag trekken we dus onze laatste blik met Europees talent open en maken we kennis met een Roemeen van Dinamo Boekarest, een nieuw Servisch talent die van de lopende Rode Ster-band rolt en Scandinavisch geweld dat bij Örgryte IS aan de slag is.

ROEMENIË: Stefan Radu
(Dinamo Boekarest - 20 jaar)

Stefan, een technische verdediger, speelde vorig seizoen vooral in het reserveteam van Dinamo Boekarest dat in de tweede klasse speelt. Dit jaar kwam hij in de herfst piepen in de hoofdmacht van Dinamo. Club Brugge zou de jongeling al moeten opgemerkt hebben, want hij speelde mee in het Uefabekerduel tegen blauwzwart. Op 15 november mocht hij al meteen zijn debuut maken in het Roemeense nationale elftal tegen Spanje. Heel wat topclubs in Europa kennen hem al en volgen zijn prestaties op de voet. Zijn toekomst ligt duidelijk niet lang meer in Roemenië.

RUSLAND: Roman Shishkin
(Spartak Moskou - 19 jaar)

In Rusland is er tegenwoordig een pak geld en ook een pak voetbaltalent. De 19-jarige Shishkin mocht twee jaar geleden al zijn debuut maken op het hoogste niveau dankzij toenmalig Spartak-trainer Nevio Scala. Hij moest wel tot vorig jaar wachten vooraleer hij een basisstek kon afdwingen op de rechtsachterpositie. Hij is een jeugdproduct van de Spartak-jeugdschool en kan naast de rechtsachter overal defensief uit de voeten en kan ook als verdedigende middenvelder worden uitgespeeld. Shishkin verdiende al een Russische A-cap en is vooral te duchten voor zijn goed afstandschot en degelijke vrije trap.

SERVIË: Dejan Milovanovic
(Rode Ster Belgrado - 22 jaar)

22 jaar oud en al kapitein van de meest roemrijke club uit Servië, Rode Ster Belgrado. Het doet denken aan Club Brugges Ivan Gvozdenovic. Alleen is Milovanovic een veel groter talent. Hij is alomtegenwoordig in het spel en had een ruime bijdrage in de dubbel die Rode Ster vorig seizoen realiseerde. Dejan is de zoon van Djordje Milovanovic die zelf het goede weer maakte bij Rode Ster Belgrado in de jaren '80.

ZWEDEN: Ola Toivonen
(Örgryte IS - 20 jaar)

Toivonen is een aanvaller en speelde afgelopen seizoen voor de Zweedse degradant Örgryte IS. Toivonen was dan ook één van de weinige lichtpunten in het seizoen van de club uit Göteborg. Vorig seizoen kwam hij over van tweedeklasser Degerfors. Toivonen scoort makkelijk doelpunten, heeft een goeie passing in huis en is alert. Verwacht wordt dat hij straks opnieuw naar een andere club zal verhuizen. Ondertussen kan hij zich wel verheugen op een selectie bij de Zweedse U21.

ZWITSERLAND: Zdravko Kuzmanovic
(FC Basel - 19 jaar)

Drie jaar geleden kwam supertalent Zdravko Kuzmanovic over van FC Dürrenast. Sedert een tweetal jaar maakt hij echt indruk in het Sankt-Jakob Park. Hij viel onder meer op met een schitterende goal in de Uefabekercampagne vorig seizoen tegen Straatsburg. Kuzmanovic is een krachtige speler en tactisch goed geschoold. Bovendien komt hij nu al zeer volwassen over en bovendien beschikt hij als middenvelder ook over voldoende afwerkingscapaciteiten.

OEKRAÏNE: Konstyantyn Kravchenko
(Dnipro Dnipropetrovsk - 20 jaar)

Artem Milevskyi is al een talent dat aan het doorbreken is, dus opteren we voor de 20-jarige Konstyantyn Kravchenko. Hij is een imposante middenvelder met een weergaloze techniek aan de bal. Bovendien ziet hij het spel goed en heeft hij een krachtig schot in de benen. Verwacht wordt dat hij snel zal worden opgeroepen voor de Oekraïense nationale ploeg en een transfer naar een buitenlandse topper lijkt ook stilaan in de maak.

ZIJN ER OOK NOG...

Adam Nemec - Slovakije (MSK Zilina - 21 jaar): Nemec is een hoogopgeschoten aanvaller die topschutter is na het eerste deel van de Slovaakse competitie. Hij heeft een ruim aandeel in de leidersplaats van zijn team in het klassement. In 22 partijen scoorde hij 13 keer. Slovaaks bondscoach Jan Kocian zal hem binnenkort oproepen voor de nationale ploeg.

Tim Matavz - Slovenië (NK Gorica - 17 jaar): Matavz pakte zijn kans nadat twee andere youngsters Sloveens kampioen Gorica verlieten. De club doet het opnieuw goed in de competitie en dat is mede te danken aan Matavz, een aanvaller. Met een beetje meer ervaring zal hij ongetwijfeld uitgroeien tot een ster in het Sloveense voetbal.

Chad Bond - Wales (FC Port Talbot - 19 jaar): Deze 19-jarige aanvaller maakte een superstart in de Welshe competitie door te scoren in zes competitiewedstrijden naeen waarbij hij er acht maakte. Port Talbot deed het toen ook goed, maar dan raakte Bond geblesseerd en stuikte ook het team ineen. Ondertussen is hij weer hersteld en kan de remonte beginnen.

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties