Watford
blrBlackburn
1-0
2-1
Datum: 23/01/2007 20:45
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Vicarage Road
Watford pakt tweede zege van seizoen
Rita De Meyer
| 0 reacties
Watford pakt tweede zege van seizoen
Foto: © SC

Blackburn is er naar aloude en slechte gewoonte niet in geslaagd te winnen bij de rode lantaarn.  Voor Watford was het amper de tweede zege van het seizoen.  Niettegenstaande de driepunter blijven de Hornets op de laatste plaats en tellen zeven punten achterstand op een veilige plaats.

Amper een paar uur voor de aftrap zag Watford-manager Andy Boothroyd, Ashley Young de club verlaten voor een transfer van vijftien miljoen euro naar Aston Villa, maar dat lieten de Hornets op het veld niet aan het hart komen.  Na amper twaalf minuten kwam de thuisploeg op voorsprong, al was daar een dosis geluk bij nodig.  Tommy Smith zwiepte de bal naar de verste paal en daar versloeg gelegenheidsverdediger Brett Emerton zijn eigen doelman.

De amper 13.000 toeschouwers kregen weinig waar voor hun geld en de wedstrijd was van bijzonder laag niveau.  Beide teams slaagden er voor de pauze niet eens in een deftige kans bij elkaar te voetballen.  Kort voor de rust viel de gelijkmaker dan plots uit de lucht gevallen.  David Bentley bereidde voor en Benni McCarthy kopte uit het niets de voorzet binnen.

Naarmate de wedstrijd vorderde leek de thuisploeg plots in zijn kansen te geloven en Jordan Stewart en Darius Henderson testten Brad Friedel.  Aan de andere kant miste Shabani Nonda dé kans voor de bezoekers.

Net voor het uur moest Robbie Savage geblesseerd vervangen worden.  De Welshman werd naar een ziekenhuis afgevoerd en daar bleek achteraf dat hij zijn been brak.  Mark Hughes verliest daarmee zijn derde kapitein op amper vier dagen tijd.  Lucas Neill transfereerde naar West Ham, André Ooijer brak zijn kuitbeen en Savage moet nu ook voor lange tijd naar de kant.

Na het uitvallen van Blackburn's sterke man op het middenvel kreeg de thuisploeg meer en meer grip op de wedstrijd.  Twintig minuten voor affluiten beloonde invaller Jay DeMerit het harde werk van zijn team met een doelpunt.

Pas tijdens de slotfase sloeg de bezoekende motor aan, maar dan was het kalf al verdronken.

Watford pakte al bij al een verdiende overwinning en knabbelde drie punten weg van de achterstand op de nummer zeventien in de rangschikking.  Toch blijven de Hornets op zeven punten van een veilige plaats.  De Rovers lieten in Watford een unieke kans liggen om zich nog een plaats of twee hoger te hijsen in de stand.

        

Vooraf