Welke nieuwe trainer start het best?

Philippe Crols
| 0 reacties
Welke nieuwe trainer start het best?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het was een bewogen week in de Bundesliga. Heel wat trainers kwamen en gingen. Zowel bij Bayern, HSV als Mönchengladbach werd de trainer de laan uitgestuurd of gooide hij zelf de handdoek. Dankzij al de ontslagen zouden we bijna vergeten dat de twee leiders, Schalke en Werder Bremen, mekaar zondag aan de Weser partij geven.
 
Zondagmiddag staan de twee teams tegenover mekaar. Beide ploegen hebben evenveel punten en het hoeft dus niet gezegd te worden dat de winnaar een uitstekende zaak kan doen. In de heenwedstrijd won Schalke en dat was meteen het begin van een heuse dip voor Werder. Hoedanook zullen de meeste ogen dit weekend op deze wedstrijd gericht zijn. Er staat echter nog wel een andere leuke wedstrijd op het programma. Ook op zondag ontvangt Dortmund Stuttgart. Stuttgart kent net als in de heenronde ook nu een moeilijke start. Dan is een verplaatsing naar Dortmund geen pretje. Daar hopen ze nu thuis ook eens een goede constante te kunnen neerzetten na de zege tegen Bayern. Dat Bayern kan uiteraard profiteren van de topper tussen Werder en Schalke en de moeilijke verplaatsing voor Stuttgart. Er moet dan wel nog eens gewonnen worden en dat moet gebeuren in Nürnberg. Dat was de eerste ploeg die Bayern dit seizoen punten afsnoepte. 0-0 werd het toen in de Allianz Arena. Het is voor Bayern de eerste wedstrijd zonder trainer Magath.
 
Nog een aantrekkelijke affiche is Hertha BSC – Hamburger SV. Meteen de eerste wedstrijd voor HSV onder Magath. De hoofdstedelingen hopen stiekem nog om de kloof met de top-4 te dichten, maar kregen in Hannover een fameus pak slaag. Aan de top-4 denken ze bij Hamburg al lang niet meer. Met een gewone winstpartij zijn ze daar dit seizoen al lang tevreden. Leverkusen, een ploeg die de laatste speeldagen haar draai definitief gevonden lijkt te hebben, gaat naar Wolfsburg. Sowieso geen makkelijke verplaatsing. Zeker niet nu Wolfsburg beschikt over Marcelinho.
 
Onderaan staat er een echte degradatietopper op het menu. Cottbus krijgt thuis Bochum over de vloer. Voor Cottbus het derde degradatieduel op rij nadat het eerder al speelde tegen Gladbach en HSV. Gladbach, zonder Heynckens, krijgt trouwens geen makkelijke opdracht deze week. Het gaat op bezoek bij Bielefeld. Een ploeg met een vrij sterke thuisreputatie. Als u daartegenover de zeer povere uitresultaten van Sonck en co plaatst weet u wie favoriet is voor deze partij. 

In Frankfurt-Mainz is de thuisploeg dan weer favoriet, al boekte Mainz wel een zes op zes. Frankfurt is eigenlijk een beetje de grijze muis in de Bundesliga. Het kwam nog nooit in degradatiezorgen, maar hoger dan de negende plaats geraakt het ook niet. Het bleef in het begin van de competitie wel zeer lang ongeslagen. Een overwinning voor Mainz behoort dus zeer zeker tot de mogelijkheden. Ten slotte probeert Aachen de drie punten in eigen huis te houden. Het moet dat doen tegen Hannover. Dat is de ploeg waartegen Aachen haar eerste zege van het seizoen kon boeken.
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties