Beringen blijft op koers voor de eindronde

Kevin Vaes
| 0 reacties
Beringen blijft op koers voor de eindronde
Foto: © SC

In deze West-Limburgse derby stond er veel op het spel voor beide ploegen. Thuisploeg Viversel moest immers winnen, wilde het nog kans maken op een langer verblijf in tweede provinciale. Beringen daarentegen wilde graag een stap dichter zetten richting eindronde. Op een moerassig veld was het wachten op de eerste kans tot in de negentiende minuut. De thuisgoalie verkeek zich compleet op een voorzet van Kevin Driesen waardoor de bal op de paal ging. Beringen was in die eerste helft de betere ploeg maar kon niet echt kansen creëren tegen een stugge thuisploeg. 

Tien minuten na het schot op de paal schoot Kim Rutten in de draai op de voeten van de keeper. Enkele later was ook Keith Putzeys dicht bij een doelpunt maar zijn prima knal ging op de lat. In de laatste minuut van die eerste helft was ook de thuisploeg dicht bij de openingstreffer maar het schot ging over. De tweede helft begon al meteen slecht voor de thuisploeg toen ze verder moesten met tien na een drieste tackle op Kim Rutten. In de 62’ moest Viversel zelfs verder met negen na een domme reactie. De thuisploeg bleef daarna toch vol overgave spelen en pas in de 70’ geraakten de bezoekers nog eens aan een kans toen een schot van Di Giambattista gered kon worden met de voet. 

Vijf minuten later was het toch raak voor de bezoekers toen een voorzet/schot van Huysmans in de loop van Kim Rutten belandde. Die laatste werkte beheerst af. Beringen controleerde daarna rustig de partij maar kwam net voor affluiten nog goed weg toen doelman Beeken de bal uit de hoek haalde met een prima save. 

Viversel lijkt door deze nederlaag gedoemd tot een degradatie naar derde. Beringen kan blijven hopen op de nacompetitie na een knappe 30 op 36 en krijgt volgend weekend een rechtstreekse concurrent, namelijk Termien, op bezoek.    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Limburg (2B)

Nieuwste reacties