Gelijke stand in Madrileense derby

Dirk Pieters

De derby tussen Atlético Madrid en Real Madrid eindigde zaterdagavond in een 1-1 gelijkspel. In een genietbare wedstrijd waren Fernando Torres voor rust en Gonzalo Higuaín in de tweede helft de doelpuntenmakers. Door het gelijkspel schieten beide clubs weinig op in de stand van de Primera División.

De bezoekers moesten het stellen zonder aanvaller Ruud Van Nistelrooy. De Nederlander moest enkele uren voor de wedstrijd afhaken met blessure waardoor José Antonio Reyes een basisplaats kreeg.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor Atlético. De thuisploeg kwam al na 11 minuten op voorsprong. Galetti kreeg de bal met een lage voorzet tot bij Torres die de 1-0 voorbij Real-doelman Iker Casillas schoot. Amper enkele minuten later stond het 2-0, maar het doelpunt van Perea werd ten onrechte afgekeurd wegens buitenspel. Real Madrid reageerde meteen, maar Higuaín vond steeds Atlético-doelman Leo Franco op zijn weg; zo bleef het uiteindelijk 1-0.

In de tweede helft mocht Antonio Cassano ten koste van Reyes zijn opwachting maken en dit had meteen zijn uitwerking. De Italiaanse aanvaller kreeg de bal tot bij Higuaín, die niet aarzelde en de 1-1 maakte. In de slotfase liep Fabio Cannavaro nog tegen zijn tweede gele kaart aan en zag de rode prent gepresenteerd, maar dat veranderde niets meer aan de eindstand.