Analyse Topclubs laten punten liggen

Philippe Crols
| 0 reacties
Topclubs laten punten liggen
Foto: © SC

Speeldag 23 ligt alweer achter ons. Onderaan zetten Mainz en Hamburg hun zegereeks verder en boekte ook Cottbus een hele belangrijke overwinning. Bovenaan dan lieten bijna alle ploegen punten liggen. Enkel Bayern won.
 
Onderaan stonden een behoorlijk aantal degradatieduels op het programma. Hamburg moest thuis de wei in tegen Frankfurt en won ook. Echt goed was het wel niet wat de thuisploeg negentig minuten lang liet zien en de beslissing viel ook pas op het einde. Frankfurt staat op een degradatieplaats. Daar staat ook Bielefeld plots. De revelatie van de heenronde leek nooit of te nimmer nog in de problemen te gaan komen, maar dit is nog maar eens een bewijs dat het snel kan gaan. Dat was de wedstrijd in Cottbus ook. Bielefeld stond lange tijd 0-1 voor, maar in na een dolle vijf minuten stond het plots 2-1 voor Cottbus en waren de punten voor Bielefeld weg.
 
Bochum en Aachen staan nog net boven de degradatiestreep. Ze tellen beide 24 punten en hielden mekaar ook afgelopen weekend in evenwicht. Bochum kwam tot twee maal toe op voorsprong, maar Aachen kwam twee maal zeer snel terug. Ook Mainz won dus weer opnieuw. Deze keer was Nürnberg, toch ook een ploeg in goeden doen, het slachtoffer. Mainz staat zowaar tiende.
 
Bovenaan dan kwam Hertha BSC zich vrijdag al ingraven te Stuttgart. De thuisploeg geraakte niet voorbij de Berlijnse muur en bleef steken op 0-0. Daar profiteerde Bayern een dag later van. Het was allemaal weer stroef bij de landskampioen, maar er werd wel gewonnen, met 2-1 van Wolfsburg. Schalke en Werder wonnen niet. Rode lantaarn Gladbach sleepte diep in blessuretijd een punt uit de brand tegen Werder en Schalke kende niet bepaald veel geluk in eigen huis tegen Leverkusen. Het verloor er met 0-1.
 
Hannover heeft zich inmiddels in de subtop weten te nestelen. Het gaf Dortmund een 4-2-rammeling. De twee bezoekende doelpunten vielen pas in de slotminuten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties