Aalst knoopt weer aan met zege

Kevin Vanbuggenhout

Grimbergen verloor vorige week voor het eerst na vijf wedstrijden zonder nederlaag. De Abdijploeg hoopte die misstap dit weekend weer recht te zetten. Makkelijk zou dat niet worden, want leider Eendracht Aalst kwam op bezoek. Aalst puurde slechts één punt uit zijn voorbije drie wedstrijden en moest winnen om Temse op zeven punten te houden.

Aalst kreeg de eerste mogelijkheid na een vijftal minuten. De Lange kopte naast. Grimbergen reageerde met een vrije trap van Horasanli die over ging. Twee minuten later kopte Baudet een vrije trap van Van Winckel naast. Het ging goed op en neer. Aalst was weer aan zet, maar Pollefoort kon de bal wegkoppen. Stilaan stak Eendracht Aalst toch een tandje bij en werd het voor Grimbergen moeilijker om stand te houden. Nguekam mocht vanuit buitenspelpositie toch op doel afstevenen, de aanvaller besloot naast. Drie minuten later redde Lievens knap een plaatsbal van De Lange. De daaropvolgende hoekschop was toch goed voor de 0-1. Michaël Seminck mocht vrij binnenkoppen. Een minuut later kwam Aalst wel goed weg. De lob van Diomi ging over. Nguekam zag nog een kopbal net naast gaan.

In het begin van de tweede helft had Eendracht Aalst de teugels nog steeds stevig in handen. De Lange schoot knap in de linkerhoek binnen: 0-2. Bij deze 0-2 stand leek de wedstrijd beslist. Verheyden knalde naast. Bij het intreden van het laatste halfuur begon Grimbergen toch weer beter mee te spelen. Verbist pakte een schot van Van Winckel. Een vrijschop van Troch ging net over. Een laag schot van de bedrijvige De Lange ging voorlangs. Aalst versierde dus nog wel enkele mogelijkheden, maar het initiatief kwam steeds meer van Grimbergen. Een kwartier voor tijd was er een strafschopgeval toen Diomi neergebracht werd door Verbist. De scheidsrechter liet gewoon doorspelen. Dat belette Diomi niet om nog een knappe actie uit zijn sloffen te schudden. Het schot van de Grimbergen-spits strandde op de dwarsligger. Dat was het laatste wapenfeit uit de wedstrijd.

Eendracht Aalst veegde de nederlaag tegen Woluwe-Zaventem uit en bleek net een maatje te groot voor Grimbergen, al kreeg de thuisploeg nog enkele goeie mogelijkheden via Diomi. Op de zege van leider Aalst valt echter niets af te dingen. Voor Grimbergen, dat nu de vijftiende plek bekleedt, komen de matchen van de waarheid er in de komende weken aan. Eendracht Aalst zit in de laatste rechte lijn richting de titel.

GRIMBERGEN: Lievens; Pollefoort, Horasanli, Ben Kouidar, Demeyer, Sukama; Baudet, Van Winckel, Hmouda(74' Hofman); Gaudaen(57' Bras), Diomi

EENDRACHT AALST: Verbist; Vanbelle, Michaël Seminck, Landuyt, Van Holm; Troch, Massart(84' Vanhagendoren), Verheyden, De Lange; Glorieux(90' Podevijn), Nguekam

DOELPUNTEN: 31' Michaël Seminck 0-1, 50' De Lange 0-2

GEEL: 13' Ben Kouidar, 42' Glorieux, 86' Bras