Gladbach laatste, Bremen hoopt weer

Philippe Crols

Voor Borussia Mönchengladbach ziet het er zo stilaan heel slecht uit. Het verloor deze keer in Wolfsburg en staat helemaal laatste. Bovenaan hoopt Bremen nog altijd op de titel. Het won ruim van Bochum. Verder won Bielefeld van Nürnberg en klopte Frankfurt Hannover.

Werder Bremen - Bochum  3-0

Werder Bremen domineerde de hele wedstrijd in eigen huis tegen Bochum. Aaron Hunt was de grote man, want hij scoorde drie maal. De eerste kwam er toen Klose halverwege de eerste helft niet egoïstisch was en de bal aflegde voor zijn collega. Op de feitelijke beslissing was het lang wachten. Een kwartier voor tijd week een schot van Hunt af en belandde in doel, 2-0. Enkele minuten later vierde Hunt op aangeven van Diego zijn derde van de middag.

Frankfurt - Hannover  2-0

Frankfurt boekte onderaan een belangrijke en verdiende zege. De beslissing viel in de tweede helft. Takahara strafte op het uur een foutje in de bezoekende verdediging af. Een kwartier voor tijd haalde Thurk magistraal uit, 2-0 en einde verhaal voor Hannover.

Bielefeld - Nürnberg  3-2

Ook voor Bielefeld was een overwinning broodnodig. Na elf speeldagen kwam het er nog eens van. De bezoekers kwamen na een kwartier via Banovic wel op voorsprong. Net voor rust maakte Kucera gelijk. Nadat Böhme net na rust foutief werd gestuit in de zestien zette Wichniarek de strafschop om, 2-1. Zeven minuten voor tijd leek het toch nog een gelijkspel te gaan worden. Engelhardt scoorde in zijn eerste wedstrijd dit seizoen. Toen de bezoekende verdediging enkele minuten later nog in de fout ging bedankte Böhme vriendelijk en bezorgde hij zijn team de overwinning.

Wolfsburg - Gladbach  1-0

Gladbach, zonder Belgen op de bank, laat staan op het veld, verloor het degradatietreffen met Wolfsburg met het kleinste verschil. Vooral na rust was de thuisploeg duidelijk beter. Op het uur maakte Makiadi op aangeven van Klimowicz de enige goal van de partij.