Analyse Het wordt ook bovenaan spannend

Philippe Crols
| 0 reacties
Het wordt ook bovenaan spannend
Foto: © SC

Na 24 speeldagen is het nog uiterst spannend in de Bundesliga. Zowel onderaan als bovenaan. Aan de top van de klassering staan de eerste vier teams binnen een kloof van zes punten. Onderaan dan worden het nummer negen en het nummer zeventien door amper vier punten gescheiden. 

Schalke 04 liep vrijdagavond een blauwtje op tegen een herboren HSV. Dat kwam in Gelsenkirchen winnen met 0-2 en werd daarmee goed betaald. Het is nu elfde, maar nog verre van veilig. Schalke staat nog altijd drie punten voorsprong op Werder Bremen. Dat Werder won met 3-0 van Bochum. Hunt maakte de drie goals. Bayern maakt ook nog altijd kans op de titel. Er werd in de hoofdstad gewonnen met 2-3 en zo staat de landskampioen op zes punten van leider Schalke. Stuttgart liet zich als enige topclub in de luren leggen. Het ging in Leverkusen onderuit en liet zo de kans liggen om tot op een punt van Schalke te naderen. 

Onderaan wordt het stilaan heel bitter voor Mönchengladbach. Nu werd er in Wolfsburg verloren met het kleinste verschil. Het staat nu drie punten achter het nummer zeventien. Bielefeld en Frankfurt staan niet meer op een degradatieplaats. Bielefeld won een leuke wedstrijd van Nürnberg terwijl Frankfurt de betere was van Hannover. Op zondag dan deden Aachen en Cottbus de beste zaken. Cottbus ging winnen in Dortmund terwijl Aachen de opmars van Mainz een halt toeriep.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties