Portsmouth komt tekort tegen Chelsea

Kevin Vanbuggenhout

Portsmouth kende enkele mindere weken en viel terug naar de achtste plek. Een stuntzege tegen Chelsea zou dat allemaal doen vergeten. Chelsea kon zich echter geen puntenverlies permitteren indien het nog kans wou maken op de titel.

De eerste kans was voor Portsmouth. Kanu kopte de bal naar LuaLua en die schoot op doel. Cech moest plat. Een poging van Diarra ging naast. Na 20 minuten kwam Shevchenko in een goede positie. De bal werd doorgepasst naar de spits. Hij maakte echter de verkeerde keuze en schoot naast. Even voorbij het halfuur trapte Drogba knap in de linkerhoek binnen: 0-1. Portsmouth maakte het Chelsea best moeilijk. De toeschouwers zagen een vrij evenwichtige eerste helft, maar Chelsea ging wel met een voorsprong de rust in.

De bezoekers startten goed in de tweede helft. Robben schoot na een één-twee met Drogba tegen de paal. James redde een afstandsschot van Lampard. Portsmouth kon lange tijd weinig brengen op aanvallend gebied. In het slotkwartier ging Portsmouth toch druk te zetten om zo alsnog de gelijkmaker te bemachtigen. Andy Cole kopte een voorzet van Kanu net naast. Aan de overkant moest James ervoor zorgen dat er geen gevaar voortkwam uit de voorzet van Wright-Phillips. Portsmouth kreeg nog twee goede mogelijkheden. Cech redde de kopbal van Andy Cole knap met één hand. De doelman van Chelsea redde ook een kopbal van Kanu op voorzet van Hughes. Chelsea maakte nog een tweede doelpunt en besliste zo de wedstrijd. De bal werd voor doel gekopt en de ingevallen Kalou schoof binnen.

Portsmouth probeerde voor zoveel mogelijk weerwerk te zorgen, maar uiteindelijk volstonden de inspanningen van de thuisploeg net niet. Chelsea pakte de zaken volwassen aan en boekte een belangrijke zege. Door deze overwinning blijft Chelsea op negen punten staan van Man United, met een match minder gespeeld.