Pascal Beeken doelman van de maand

Kevin Vaes
| 0 reacties
Pascal Beeken doelman van de maand
Foto: © SC

 Pascal Beeken van KVK Beringen is met voorsprong tot doelman van de maand verkozen in 2é provinciale B . KVK Beringen nam de ex-doelman van ondermeer Seraing, Club Luik en KV Mechelen tijdens de winterstop over van het failliete Tienen United. Een transfer die Beringen geen windeieren legde. Beeken is alvast verrast met de uitslag.

"Natuurlijk ben ik vereerd met die erkenning," lacht hij. "Dat is ook de verdienste van de club Beringen. Ik be er heel snel geïntegreerd geraakt en voel mij er prima in mijn sas."

Beeken is een complete keeper: sterk op zijn lijn, kan een aardig stukje meevoetballen en is een uitstekende coach. "ik denk dat Beringen er mij vooral omwille van mijn ervaring bij wou," meent hij. "De club beschikt over een erg jonge ploeg en met mijn gezegende leeftijd zorg ik voor wat evenwicht (lacht). Als ze gewoon een rustig seizoentje wilden meedraaien in de middenmoot, zouden ze mij ook niet gehaald hebben. Ze willen dolgraag een prijs pakken en ik moet hen daarbij helpen."

Rillaar?
Alhoewel Beeken zich prima voelt in Beringen, komt er aan het einde van het seizoen al een einde aan de samewerking.
"Dat was van bij de start zo afgesproken. ik speel enorm graag bij KVK, maar de afstand tussen mijn woonplaats en Beringen is gewoon te groot. Ik heb thuis een vrouw en twee kleine kindjes zitten en aan hen moet ik ook een beetje denken. Waar ik volgend jaar speel weet ik nog niet. Rillaar? Dat is nog niet definitief."
In het dagelijks leven verdient de ex-prof nu zijn brood als bankbediende bij de KBC in Leuven. Leuk weetje: KVk-trainer David Sannen is slechts een jaartje ouder dan Beeken. "Die samenwerking verloopt prima, hoor.
David verwacht ook van mij dat ik op tijd en stond mijn zegje doe. Hij zou pas boos worden als ik een brave ja-knikker was en in een hoekje zou wegkruipen," besluit Beeken.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Limburg (2B)

Nieuwste reacties