Cafébaas mag meedoen bij Harelbeke

Kristof Blomme
| 0 reacties
Cafébaas mag meedoen bij Harelbeke
Foto: © SC

Michaël Callewier, cafébaas en supporter van Harelbeke, gaf een tijdje geleden te kennen graag eens mee te spelen met zijn favoriete club. Hij mocht 45 minuten meespelen, op voorwaarde dat hij 100 abonnementen aan de man kon brengen. Ondertussen is het zover. 

Michaël Callewier is een 36-jarige cafébaas en fervent supporter van Harelbeke. Indien hij dit seizoen 100 abonnementen kon verkopen mocht hij 45 minuten aantreden. Vorig seizoen verkocht Harelbeke in totaal amper 45 abonnementen. Ondertussen verkocht Callewier al 114 seizoenskaarten. 

Bij Harelbeke zit men echter met een probleem. De club is nog helemaal in de degradatiestrijd verwikkeld. Het staat voorlaatste en telt amper één punt meer dan laatste. Toch wil Callewier 45 minuten meespelen. "Ik kan het niet maken om de afspraak 'zozo' te laten tegenover de mensen die een abonnement hebben gekocht. Ik mag die mensen niet in de steek laten. Zelf maak ik me, als supporter, ook wel zorgen aangezien één puntje meer of minder kan beslissen over de degradatie. Het bestuur kan hier trouwens ook niet onderuit, want we hebben destijds een contract afgesloten."

Mogelijk komt Callewier op 22 april in actie. Dan staat de match tegen Geel, één van de topploegen in de reeks, op het programma. "Dan hebben we niks te verliezen", aldus de toekomstige speler. "Als supporter nummer één zal ik alvast mijn uiterste best doen. Ik zal in de spits uitgespeeld worden, daar kan balverlies het minste kwaad." Bij Harelbeke heeft men geen spijt van de weddenschap. "We zijn Michaël heel dankbaar dat hij zoveel abonnementen heeft verkocht. Michaël traint in aanloop naar de match twee weken met ons mee", klinkt het daar.

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties