Analyse Toppers en floppers in het buitenland

Dirk Pieters
| 0 reacties
Toppers en floppers in het buitenland
Foto: © SC

Voor de tweede keer zet Voetbalkrant.com de prestaties uit het buitenland op een rijtje. Welke ploegen of spelers deden het goed en wie bracht het er minder goed vanaf. Hier alvast het nieuwe overzicht uit het buitenland.

Toppers:

AZ Alkmaar: De Nederlandse topclub mag zeker niet ontbreken in het lijstje van de toppers. De ploeg van Louis Van Gaal deed afgelopen weekend een uitstekende zaak in de strijd om de titel. AZ won zijn wedstrijd overtuigend met 4-1 terwijl PSV en Ajax punten lieten liggen. De Alkmaarders komen zo tot op twee punten van leider PSV.

Robert Green: De doelman van West Ham was afgelopen weekend de mirakel-man van de Hammers. De goalie hield met enkele schitterende reddingen de nul op het bord tegen Arsenal. The Gunners hadden dertig mogelijkheden, maar geen enkel ging er tegen de netten. Het doelpunt van Bobby Zamora volstond dan ook voor de drie punten.

Real Madrid: De Spaanse topclub is nog steeds in de running voor de landstitel. De ploeg van trainer Fabio Capello won afgelopen weekend van Osasuna, terwijl de andere toppers, Barcelona en Sevilla, punten lieten liggen. De spelers van Real lieten de laatste weken opnieuw goed voetbal zien.

Floppers:

PSV: De leider in de Nederlandse competitie is helemaal het noorden kwijt. Sinds het uitvallen van Alex bakt de ploeg van aanvoerder Timmy Simons er niets meer van. Afgelopen weekend kon het voor de derde keer op rij in competitie niet winnen. In de Champions League ging de club ook al zwaar onderuit tegen Liverpool.

Galatasaray: De Turkse topclub verloor afgelopen weekend met 0-1 bij Erciyesspor, het zwakke broertje in de competitie. Op eigen veld ging de ploeg van Eric Gerets verrassend onderuit. Door de nederlaag staat het nu al tien punten achter op leider Fenerbahçe.

Lokomotiv Moskou: Afgelopen weekend ging Lokomotiv Moskou onderuit bij kleine broer Dinamo Moskou. Door de nederlaag kent de Russische topclub een dramatische start van het nieuwe seizoen. De titelkandidaat telt na vier wedstrijden amper vier punten. Enkele dagen eerder gingen ze bij datzelfde Dinamo ook al in de beker onderuit. [LG]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties